INGEZONDEN BRIEF: Eigen plan trekken

Wat zou er gebeuren in Sliedrecht als je het Recreatief Knooppunt Sliedrecht (RKS) / opstappunt zou realiseren zonder de gemeente te informeren?
 
Het zou zo maar kunnen.
 
Bouwen ten noorden van de spoorlijn? Hoeveel jaar is dat nog niet mogelijk? (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)
 
Aan de doodlopende westzijde van de Kweldamweg zou je zo maar een heleboel parkeerplaatsen kunnen maken. Ten noorden daarvan heb ik nog ruim voldoende vierkante meters aan schuurtjes staan die om te vormen zijn tot een horecagelegenheid / theetuin. Met een oplaadpunt voor elektrische fietsen speeltuintje en recreatie / ligweide, leuke zitjes uiteraard, stukje kinderboerderij. Ook heel erg leuk! Laten we het maar 10.000 vierkante meter groot maken. Alles moet wel aan de normen voldoen uiteraard.
 
Subsidie is niet nodig en de voetbal kan ook op zijn plaats blijven, want de mogelijkheid bestaat dat je de eerste 20 jaar geen extra bedrijventerrein nodig hebt, zoals een raadslid suggereerde (die overigens voor het verplaatsen van de voetbal was).
 
Het zou duizenden ambtelijke uren sparen en er hoeft voorlopig geen € 3.000.000,–  te worden uitgegeven. De in het gebied aanwezige boeren zouden geen hinder ondervinden van recreatie tegen en tussen hun percelen, omdat je een hoek gebruikt. O ja, vissen kan in de wetering, die is daar al honderden jaren. Of moet er nog een vijvertje bij?
 
Vergunning aanvragen hoeft niet, want grote bedrijven als Verheij groenvoorziening en Vink Blackhorses doen ook iets anders als waar ze vergunning voor aanvragen. Als de gemeente komt kijken, dan wordt het achteraf gelegaliseerd. Veelal in strijd met de regels voor normale ruimtelijke ordening.
 
Het aanbrengen van wat zitjes opper ik al 25 jaar en kost haast niets, maar dat doet de gemeente niet. Nee De gemeente Sliedrecht is echt niet geïnteresseerd in recreatie. Ze gebruiken het alleen maar om de te verplaatsen voetbalterreinen in te pakken.
 
Leuk neveneffect van mijn idee is, dat je ook nog de mogelijkheid openhoudt om de nodige woningen te bouwen vlakbij de MerwedeLingeLijn. Maar zeg dat niet hardop in het raadhuis of gemeentekantoor. Dan raken ze in de war, want je moet vooral niet doen waar vraag naar is.
 

Piet Smits
agrariër / ondernemer

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld