INGEZONDEN BRIEF: Delen is vermenigvuldigen

Wijk Oude Uitbreiding. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Hoe we momenteel leven in Sliedrecht is onhoudbaar.

We doen alsof de grond waarop we leven alleen van ons is, en van niemand anders. Eigenbelang boven iemand anders zijn belang is vaak het credo. Credo betekent: ik geloof.

Daar gaat het vaak fout, men gelooft in hun eigen mening, maar is die mening ook echt wat men vindt? Een discussie starten met IK is sowieso een slecht uitgangspunt. Vaak is “geloven in” gevoed door boosheid of nog slechter door angst.

Komende dagen, weken, maanden staan we voor belangrijke keuzes. En angst is nooit een goede raadgever. En boos blijf je nooit lang! Wel of geen AZC in Sliedrecht? Dat is de vraag!

Met verbazing en een groot gevoel van schaamte heb ik de discussies omtrent het AZC gevolgd. Communicatie is het grote woord in deze. Praten vanuit je eigen persoon, je eigen gedachte is nooit goed. Te eenzijdig. Te makkelijk.

Aan iedereen die een mening heeft, denk eens goed na over waar we heen willen in Sliedrecht.

Ik lees de meeste vreselijke termen voorbij komen. Vreemdelingen, buitenlanders, en ik zal de meest vulgaire benamingen die afgelopen dagen op Sliedrecht24 voorbij kwamen achterwege laten.

Delen is vermenigvuldigen. Dat is mijn geloof, gewoon goed doen zonder tegenprestatie.
Wie goed doet, goed ontmoet. Valt niet mee, ook voor mij persoonlijk niet altijd, maar je onvrede uiten online is niet de oplossing.

Hoe nu verder?

We zitten nu in de fase van bezinning. We zijn in deze de burgers van Sliedrecht, de volksvertegenwoordigers. Wij als burgers zullen vertrouwen moeten hebben in de door ons gekozen volksvertegenwoordigers en zij zullen goed moeten luisteren naar de diepere laag achter de boosheid en de angst.

Veiligheid en woningnood zijn hierin de twee thema’s die continue terugkomen. Veiligheid is angst. Irrelevant daarom ook. Woningnood: daar zit vooral boosheid in. En dat is terecht! De woningmarkt is verziekt. Tot op het bot. Hier profiteren enorm veel mensen van, maar ook velen van ons merken hier de nadelen van.

Huren is duurder als kopen en kopen is bijna niet meer te betalen, zeker niet voor starters.

De volksvertegenwoordigers – ik bemin ze in deze tijden niet – kunnen mijns inziens twee vliegen in één klap staan.

Wees barmhartig en kies VOOR het AZC, maar kies ook VOOR een Sliedrecht-Noord vol met huur en koopwoning die betaalbaar zijn. En dat is dus geen + 400.000 euro kostende woningen bouwen!

Jullie willen graag je nek uitsteken met een AZC, prima, maar steek dan ook je nek uit en maak van Sliedrecht-Noord een wijk die betaalbaar is. De oude uitbreiding 2.0. Kijk maar op Funda hoe geliefd deze wijk is.

Groet,
Kees Boer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Delen is vermenigvuldigen”

 1. Ik ben geboren in een tijd dat er “ slechts “ enkelen vermoord werden per jaar in ons land .
  Tegenwoordig halen we dat per dag , soms .
  Enig idee waar dat vandaan komt , meneer Boer ?
  Als je bij het ochtendjournaal niet hoort dat er weer zóveel bomaanslagen geweest zijn , mensen neergestoken , handgranaten voor een deur gelegd zijn , dan zit je tegenwoordig met je mond open te kijken voor de televisie .

  Waar komt dat toch allemaal vandaan ?
  Het zijn geen Engelsen .
  Het zijn ook geen eskimo’s .
  Het zijn geen Finnen .
  Maar wie dan wél ?
  Kijk eens naar “ opsporing verzocht “ wellicht wordt het iets duidelijker .

 2. Ben ook bang dat de heer Boer totaal geen enkel benul heeft van economie .
  Noch van rekenen .
  Delen is niet vermenigvuldigen ! Het zijn twee tegengestelden .
  Tenzij je hopeloos eenzaam bent en je je mag vermenigvuldigen met iemand uit een ander werelddeel , dan volgt na enige tijd vaak een scheiding , en dan mag je délen .
  Allebei de helft en als je dan je eigen huis wilt behouden , dan ben je 75% kwijt .
  Maar dat is voor sommigen een graad van rekenkunde te vér .

  Vertel eens , meneer Boer , is je een functie beloofd in een nieuw azc ?

 3. Sorry maar niet geheel met u eens. Naar wat ik lees bent u voor een AZC. Ik ben er faliekant op tegen. Kijk is om u heen is er ruimte voor een een AZC, het antwoord daarop is nee. Wat zijn de wachtlijsten voor een huurhuis? Juist die zijn te lang. Koophuizen zijn te duur omdat er te weinig ruimte is en er teveel mensen zijn die een koophuis willen. Het welbekende vraag en aanbod.
  Als ik dus puur naar feiten kijk ben ik tegen een AZC. Het feit blijft dat er gewoonweg geen ruimte voor is. Alles word schreeuwend duur, de armoede groeit ook in Sliedrecht. En dan wilt men een AZC realiseren, laten we er met zijn allen eerst is voor zorgen dat het met de inwoners nu beter gaat voor we gaan zorgen voor mensen van over de grens. De druk op de gezondsheidszorg groeit en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 4. Helemaal eens met delen is vermenigvuldigen. Het delen van ellende levert dus ook meer ellende voor ons mooie dorpje op.
  Mooi betoog, maar wanneer realiseren wij ons dat ons kleine landje en dorpje simpelweg vol is.
  Hoe komen onze kinderen in de toekomst aan een woning? De druk op de gezondheidszorg blijft maar toenemen.
  Voor mij niet nog meer opvang in Sliedrecht en ons land!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld