INGEZONDEN BRIEF: De muziektent blijft leeg…

Een grote groep zangers/ koren en musici had de datum van 26 september al in hun agenda staan: voor de vijfde keer Korenfestival aan de Merwede in Sliedrecht. Maar al snel na uitbreken van het COVID-19 virus namen we in april het besluit dat dit festival niet door zou kunnen gaan.

Een optreden van een koor in de muziektent aan het Dr. Langeveldplein een aantal jaren geleden. In 2020 zou er weer een korenfestival komen, maar dat gaat vanwege het coronavirus niet door. (Archieffoto Korenfestival aan de Merwede)

Toen was er nog twijfel of we wel het juiste besluit genomen hadden. Nu weten we dat er geen andere keus was: dit festival met zoveel deelnemende koren en belangstellenden was te groot van opzet voor dit moment.

Anderhalve meter afstand houden zou onmogelijk zijn. Daarbij komt nog dat een groot aantal koren nog steeds worstelt met het opstarten van de repetities. Het is vaak niet mogelijk om in de vaste ruimte te repeteren, er is te weinig ventilatie….velen van jullie kennen de problemen. Als je koor te groot is moet je gaan splitsen en zo zijn er veel meer uitdagingen. Helaas ligt er nog een groot deel van dit mooie verenigingswerk stil en volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Maar wat zullen zaterdag veel gedachten uitgaan naar hoe mooi en gezellig het vandaag in Sliedrecht zou zijn geweest terwijl er uit gebouwen, kerken en podia muziek kwam.

Namens het bestuur van de Stichting Korenfestival aan de Merwede,
Rien Mudde, Esther Gruppen, Kees Verheij, en Elize Vlot

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: De muziektent blijft leeg…”

  1. Ontzettend jammer dat het niet doorgaat. Ik stel voor om volgend jaar nog grootser terug te komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld