Ingezonden brief: Broodje politiek

Dinsdag 29 november was het zover. Er zou besloten worden, welk beleg er op het brood zou komen van de winkelier. Of sterker nog, blijft er nog een boterham over? De winkeliers hadden de menulijst bekeken en een eigen, in hun ogen, de beste keuze gemaakt.

Debat aan tafel
De ober kwam keurig vragen hoe we over autoverkeer op de Kerkbuurt dachten. Een duidelijke antwoord kwam er. Geen Verkeer! Je zag de ober schrikken, maar dat was niet de bedoeling. Het was niet de bedoeling dat we zelf een keuze maakte. Hij wist wel wat goed was voor ons, welke broodje en welk beleg erop we moesten kiezen. Gevolg… een beledigde ober die niet meer wilde uitleggen hoe voedzaam de ingrediënten zouden kunnen zijn van het geserveerde. Monddood werden we af geserveerd.

Met mes en vork
De messen werden geslepen toen duidelijk werd, dat het er niet meer omging welk beleg ons centrum gezond zou maken. Het ging er alleen maar om “wie heeft de macht te bedienen” en “wie gaat die misbruiken”. Als hagelslag in allerlei kleuren rolde de oppositie voedzaam over het broodje Kerkbuurt. De SGP reageerde met lege loze gatenkaas argumenten. Een kaas die over de datum was. Jaartallen als 2004, 2008 en 2011 maakte de visie niet tot een smakelijke zeer oude kaas, maar tot onverteerbaar beschimmeld.

Boter
Boter op het hoofd van de voorzitter kwam er bijna door het tumult op de tribune. Zelfs buiten de tribune in een aparte eetzaal was het vol met tegenstanders van de keuze van de ober. Een eetzaal vol met winkeliers die eenzelfde smaak konden de kok van het gerecht niet meer vermurwen.

Desert
Hoe het dessert eruit zag is moeilijk te beschrijven. Ik zal proberen wat politieke smaken uit te beelden.

 • Een verrukkelijke PvdA crêpes gevuld met arbeid die ondernemend maakt.
 • IJskoude SGP sorbet van eensgezindheid overgoten met een dictatoriaal sausje.
 • Een gekruide PRO Twisto verstoken van effect.
 • Een CDA kaasplank met de meest voedzame kazen die vooral onaangeroerd dienen te blijven.
 • Een VVD misbaksel gevuld met een veelvoud aan verloren democratische inhoud. NATAFELENTeleurstelling omdat de leegstand in overig deel van de Kerkbuurt door de plannen van de Gemeente niet zal verminderen. Woede omdat je machteloos bent. En Argwaan. Waarom is de gemeente zo hardnekkig tegen ons. Zit er dan toch een verstopt bedorven luchtje aan bouwplan Kerkbuurt 12-18 genaamd Debrug? DE BOBWat is het geval? Het huidige systeem is BOB. Eerste B-beeldvormend (niet gedaan!), dan O-oordeelsvormend en de tweede B van Besluiten  
 • De chauffeur hield het volgende betoog: “De Raad was vást en zéker bang dat tijdens de beeldvormende raadvergadering het meerjarenplan van de OVK effectiever zou blijken te zijn!”
 • De ‘BOB’ vertelde onderweg naar huis dat de gemeente niet eens het lef had om de procedure volledig te laten verlopen. 
 • De sfeer van het natafelen was er een van ongeloof, teleurstelling, woede en argwaan. Ongeloof dat eigen Sliedrechters je zo kunnen behandelen. Zo in de vorm van, jullie zijn geen serieuze gesprekspartner.

 

Anne de Vries
voorzitter Ondernemersvereniging Kerkbuurt

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

5 gedachten over “Ingezonden brief: Broodje politiek”

 1. Ik heb het heel goed begrepen hoor. Al staat er hier en daar een schrijf of stijlfoutje in de bedoeling is duidelijk.
  Mooi verwoord met veel humor,maar ja aan humor ontbreekt het in dit geval op het Langeveldplein.

 2. De Sint is nog maar net vertrokken uit de Kerkbuurt. Binnenkort zal de Rijdende Rechter zijn intrede doen. Hij zal als welkome gast bij ‘Aan Tafel’ worden uitgenodigd om een lekker (?) broodje te eten. Er zal keuze zijn uit:
  1. Een PRO(bleem)broodje, dit moet overigens nog blijken bij de definitieve stemming op 13 december a.s. …
  2. Een VVD-broodje, Vol Van Distels…
  3. Een SGP-broodje, S.v.p. Geen Protest…
  De (af)rekening van deze broodjes zal naar verwachting op 21 maart 2018 aan de drie genoemde partijen worden gepresenteerd. De andere zittende partijen zullen hiervan gaan profiteren. Er is ook een nieuwe partij en er komt er wellicht nog eentje bij (PvA?)… 😉

 3. Afwachten wat het wordt.
  Geroosterd brood of broodje storm????

  Het wordt waarschijnlijk geen broodje gezond????????????

 4. Geen touw aan vast te knopen. Een woordvoerder die de Nederlandse taal nauwelijks machtig is, schrijnend.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld