INGEZONDEN BRIEF: Betrouwbaarheid

Gelijk met het aanbieden van gratis bloedtests aan bezorgde bewoners in Sliedrecht, beloofde de Sliedrechtse gemeente een stoffen snuffelsysteem aan te leggen die alle gevaarlijke stoffen zouden kunnen identificeren.

Met de e-noses wil de gemeente inzicht krijgen in de luchtkwaliteit en iedereen de gelegenheid geven om altijd en overal te kunnen weten welke concentraties van bepaalde stoffen in de lucht aanwezig zijn. (Archieffoto DCMR)

Dit E-nose systeem, dat ook in de Europoort Rotterdam en elders in de wereld in gebruik is, blijkt nog niet betrouwbaar genoeg te zijn om dit in Sliedrecht en omgeving aan te leggen. Dit volgens de leverancier van dit product.

Wat is hier weer aan de hand?

Eindelijk dachten de bewoners uit dit gebied een onafhankelijke controle op uitstoot gevaarlijke stoffen in handen te hebben, blijkt de belofte niets waard te zijn. Als bewoners verzoeken wij het Drechtsteden bestuur op te staan om gezamenlijk voor een goed werkend E-nose systeem te gaan zorgen.  

Wij danken het aan de oplettendheid van Sliedrecht24 die er op hun website melding van maakte. Nu maar hopen dat onze bestuurders in samenwerking deze zaak op zullen pakken. Soms is samenwerken heel wenselijk, zeker in dit inmiddels voor alle bewoners chemisch schandaal.

Hans van der Slot
comité Drechtsteden Schoon.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Betrouwbaarheid

  1. Die gemeenten hebben groot gelijk, want zolang die apparaten niet betrouwbaar zijn, voegen ze niks toe. Beter dan bakken met geld uitgeven aan een meetsysteem, waar je niks aan hebt.

  2. Goh, dachten de bestuurders van Sliedrecht er weer makkelijk vanaf te komen!
    Werkt dat stomme systeem weer niet betrouwbaar (soort zoekt soort).
    Moeten ze misschien wel aan het werk om de bevolking van Sliedrecht echt iets betrouwbaars aan te bieden.
    Gevaarlijk hoor, actie ondernemen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld