Gemeente gaat Özgür Market in de gaten houden

SLIEDRECHT – Omdat de gemeente Sliedrecht de Özgür Market aan de Thorbeckelaan niet heeft betrapt op zondag-verkoop wordt de winkelier de komende tijd in de gaten gehouden. “Er zal een gesprek met de eigenaar plaatsvinden over dat, wanneer daadwerkelijk vastgesteld wordt – door een handhaver – dat hij op zondag open is. Handhaving zal plaatsvinden”, zegt dinsdagmiddag 25 juli 2017 de gemeente Sliedrecht.

Zondag was Özgür Market aan de Thorbeckelaan open. Dat is de zaak achteraf wel vaker, maar Sliedrecht24 pikte het zondag op, omdat officieel volgens de gemeente alleen de horeca open mag zijn op zondag. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24) 

Om in te grijpen, moet de gemeente openstelling dus zelf vaststellen. Daar helpen niet de berichtgeving en de tientallen reacties op sociale media bij. De gemeente gaat de regels dus strikt hanteren. Dat levert dinsdagmiddag vele tientallen negatieve reacties op sociale media op richting de gemeente Sliedrecht, zoals op Sliedrecht24 Facebook.

Positief en negatief
De gemeente Sliedrecht is in meerderheid tegen winkelopenstelling op zondag. Koopzondag wordt toegestaan op een aantal zondagen in het jaar, maar uitsluitend ‘boven’ de A15. Afgelopen dagen is door Sliedrecht24 aandacht besteed aan de openstelling. Inwoners reageerden positief. Een aantal inwoners vindt dat de zondagrust moet worden gerespecteerd. 

23 gedachten over “Gemeente gaat Özgür Market in de gaten houden”

 1. En de boodschappen moeten toch ook echt aangeleverd worden als we maandag vers eten willen. Daar rijden heel wat mensen voor op zondag. Gelukkig maar 😉

 2. Fout parkeren op zondag gebeurt nog steeds en is ook jarenlang door de vingers gezien, zelfs toen mensen protesteerden kregen de foutparkeerders eerst nog netjes wat waarschuwingen en werd er onderhandeld met de kerk. Geen boetes uitgeschreven.
  Dat is gewoon voortrekken.

 3. Regels zijn afspraken waar iedereen zich aan dient te houden. Maar waarom zijn er regels? Om goed met elkaar samen te leven zonder onnodige risico’s en gevaar. Handhaving van regels is ook zo’n afspraak, maar op dat gebied valt er in Sliedrecht veel (zo niet alles) te verbeteren. Er wordt hier nog steeds gemeten met twee maten. En dat is niet goed. Nu richt de gemeente haar pijlen op een groenteboer in plaats van te snel rijdende groenteboeren, die de overige verkeersdeelnemers daarmee in gevaar brengen. Zie de races in zwarte auto’s op de Stationsweg/kerkstraat, Deltalaan, Thorbeckelaan en de Sportlaan (waar je regelmatig wordt ingehaald op onoverzichtelijke plekken). Het risico dat er iemand letsel oploopt wanneer een groenteboer zijn deur opent valt daarbij in het niet. Het zou de gemeente sieren tegen dit soort wegpiraten op te treden (met het risico van geen Iftar), maar de gemeente Sliedrecht heeft op dat gebied totaal geen ruggengraat. De ambtenaren zijn gewoon bang en pakken daarom alleen de zwakkeren die geen gevaar vormen aan. Zo ook bijvoorbeeld met vuurwerk waar de politie kinderen van 10 jaar durft aan te spreken, maar de wat ouderen (18+) niet.

 4. Hehe….jij begrijpt het! Naar burgers luisteren? Doen ze niet…..Ze halen hun inspiratie uit de bijbel en daar moet iedereen voor buigen!

 5. Maakt niet uit wat je hier gaat stemmen…..refo’s zijn oververtegenwoordigd dus blijf je geconfronteerd worden met conservatieve opvattingen.
  24 uurs economie is onvermijdelijk dus eens zullen ze er aan moeten geloven!

 6. Man man man, wat een gezeur op de gemeente zeg!.

  Er is toch een regel die bepaald dat het niet mag, zonder diverse niet objectieve argumenten erbij te halen?
  Was iedereen maar zo gemotiveerd om tegen Dupont tekeer te gaan……
  De meest onbenullige redenen zie ik hier.Vervang nu eens dat christen door moslims, en heel de moraal politie staat op zijn achterste poten.

  Dus nee, zolang de regels niet gewijzigd zijn NIET open

 7. Helemaal mee eens Jet, hoe simpel kan het zijn.. Ben je het er niet mee eens, ga dan volgend jaar maart stemmen op een partij waarvan je denkt dat die hier verandering in aan kan brengen. Overigens krijg ik het idee dat de mensen die het hardst roepen om verandering te lui zijn om te stemmen.

 8. Ja het college heeft nu eenmaal een moto boven hun akkoord gezet.
  GEWOON DOEN

  Maar dat blijkt nog best lastig om gewoon te doen.

 9. Volgens mij is t niet zo moeilijk.
  Er is een winkelsluitingswet, als daarin staat dat op zondag de winkels dicht moeten zijn, dan weet iedere winkelier waar ie zich aan moet houden.
  Als je dat niet doet, moet je de gevolgen accepteren, net als bij loslopende honden, fout parkeren (op zondag) enz. …

 10. Het is zo simpel, als ik te hard rij waar het niet mag krijg ik gewoon een boete. Als een winkel open is waar het niet mag. Dient er een sanctie te volgen. Niet moeilijk, echter in Nederland wordt met twee maten gemeten tegenwoordig. Welke?

 11. Wat een giller gaan ze met geblindeerde wagens zondag voor de deur staan.
  Echt een zielige vertoning.
  Ik heb dit hele gedoe is fijn doorgestuurd naar Youp van ’t Hek.
  Maar de verklikker ontbreekt, maar ja ons kent ons hè, in Sliedrecht.

 12. Wel eens geprobeerd om met je mobieltje tijdens de kerkdienst op zondag boodschappen te doen op het Burgemeester Winklerplein en of kleding, parfum, douchegel, kinderkleding, boeken, sportkleding en nog veel meer artikelen te kopen op de Kerkbuurt?
  Uitzonderingen bevestigen de regel bijvoorbeeld Van Mourik, Van Leeuwen en Van den Berg… zo maar als voorbeeld.
  Wel eens naar Ikea geweest op zondag?
  Heel veel inwoners uit Sliedrecht!

 13. Heel fijn dat er een winkelier de mensen helpt buiten de reguliere openingstijden. Ja, ik werk onregelmatig en grijp wel eens mis in de koelkast. Dan ben je blij dat je ergens terecht kunt. Heel benieuwd welke matennaaier Özgür erbij gelapt heeft!

 14. Ze moeten eens snel optreden tegen de loslopende honden… de handhaving…
  Dit is niet zo gevaarlijk, hoor!
  Een winkel op zondag open.
  Loslopende honden wel!

 15. Ik denk dat de gemeente Sliedrecht eens naar alle inwoners moet luisteren . En dan kunnen ze mijns inziens alleen maar de conclusie trekken dat ze zondagsopening toe moeten staan . En als de winkeliers dat nu zelf kunnen beslissen of ze wel of niet open willen . ………, iedereen blij ????

 16. Heb ik ook gehoord, dat ze op zondag bij Dirk van den Broek de vakken vullen.
  Mag dat wel dan ?????

 17. Robert, bij steeds meer bedrijven wordt van het personeel verlangd dat het ook op zondag werkt (check advertenties voor bijvoorbeeld winkelpersoneel). Mensen komen dus wel degelijk in gewetensnood, die vrijheid blijheid waar blijkens de reacties op Sliedrecht24 veel mensen in geloven is in de praktijk vaak een stuk minder aangenaam. Welke oplossing (behalve dat je er dan maar niet moet gaan werken)stel jij voor deze groep mensen voor?

 18. De gemeente Sliedrecht de zwartepiet toe spelen is wel erg makkelijk.
  Het is de gemeenteraad die het bepaald! De gemeente handhaaft alleen de regels die gesteld zijn. Bent u het niet eens met het huidige beleid? Stem 21 maart 2018 dan geen SGP-CU of CDA

 19. Als de handhaver net zo constateert en optreedt als op het fout parkeren op zondag rond de kerken dan valt het mee. Of wordt er met twee maten gemeten?

 20. Dat is een hele goede reactie erop.
  Laat de ondernemer gewoon zelf kiezen en als je er niet heen wil ga toch niet,
  Dat is bijvoorbeeld hetzelfde dat ik naar de kerk moet, maar niet wil.
  Laat iedereen gewoon zijn ding doen en zit niet te zeuren.
  De dominee werkt toch ook.

 21. Dirk van de Broek is op zondag niet open voor kopend publiek, maar daar worden wel de vakken gevuld voor maandagochtend, mag dat wel?

 22. Laat iedereen in zijn waarde en respecteer elkaar wat een ieder ook doet. Zondagsrust kent vele betekenissen die iedereen op zijn eigen manier beleeft en invuld en niet afhankelijk is van welk geloof dan ook.

 23. Dat lukt toch niet!
  De Gemeentelijke ambtenaren werken niet op zondag (waarschijnlijk door de week ook niet). Anders zou het bestuur van de gemeente Sliedrecht tegen zijn eigen opvattingen ingaan.
  Maar ja, kijk boven de A15.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld