INGEZONDEN BRIEF: Bestuurscrisis

Dinsdagavond 10 maart 2020 is er een besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. Dan zal het vast ook gaan over de bestuurscrisis. 
 
Jan Klaassen: “Ja Katrijn, wat een in  in trieste vertoning. Katrijn, wil je de voorhang van onze poppenkast openschuiven?” Katrijn: “ja, ja,ja, jaaaaaaaa…” Jan: “Katrijn, wil je niet zo krijsen? Daar houden de Sliedrechters niet van!” Katrijn: “Okido!”

Elkaar wegsturende, leeglopende, opgestapte, de uitgestoken hand, weigeren zelfs, bij voorbaat uitsluiten… Start van Cordon Santaire  Democratie?

En dat allemaal ondanks de belofte – bij aanstelling om vier jaar en / of 1461 dagen en zelfs zes jaar – om van Sliedrecht een mooi dorp te maken. Voor allen geldt: belofte naar de kiezers maakt schuld.
Wat moeten de 4483 Sliedrechtse kiezers er van denken? Dat is bijna 40% van de uitgebracht stemmen in maart 2018. Allemaal op persoonlijke titel. Niks partij. Zie Grondwet en Gemeente Kieswet
Sinds vrijdag 28 februari 2020:
 • Dec       2018    Raadslid                Nico Jager       SGP                            1792 stemmen
 • Jan       2019    Wethouder            Hans Tanis      SGP                              513 stemmen
 • Maart   2019    Raadslid                Hugo van Meeuwen  SGP                    95 stemmen
 • Midden 2019   Burgerraadslid     Jan-Bart Karens  ChristenUnie         31 stemmen
 • Dec.        2019  Raadslid                Hetty Advokaat                                       ?
 • Febr       2020  Wethouder           Ben van der Plas  PvdA                       83 stemmen
 • Febr.      2020  Wethouder           Hanny Visser  PRO Sliedrecht      1588 stemmen

Gijs Harskamp
Sliedrecht

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Bestuurscrisis”

 1. Geachte Jan Bart Karens op de eerste plaats hartelijk dank voor de aanvulling aantal op gestapte personen dat maakt het aantal mede genomen STEMMEN op PERSOONLIJKE titel nog maar groter het gaat mij alleen maar om de strikt cijfer matige berekening U heeft gelijk Naast Peter Borst missen wij ook nog Hr. VENIS van Pro sliedrecht nog ma als het gaat mij niet om de zuiverheid het is alleen een andere benadering van denken en opvatting

  Succes en gezondheid dat laatste moet je koesteren Gijs

 2. Volgens mij vergeet je er nog een paar:
  – Peter de Borst (PRO Sliedrecht)
  – Hetty Advocaat (PRO Sliedrecht)
  – Cees Westerhof (Slydrecht.nu)
  – Robbert van Dorst (Slydrecht.nu)

  Maar ik weet zeker dat iedereen zuivere redenen had om te stoppen. Vaak zijn dit heel persoonlijke redenen. Het zijn van raadslid of burgerraadslid kost veel tijd en energie, respect voor de mensen die het een langere tijd volhouden. Maar ook die hun nek hiervoor hebben uitgestoken.

  Jan-Bart Karens

Plaats een reactie

*=Verplicht veld