INGEZONDEN BRIEF: Aantal bezoekers

(stockfoto)

Beste,

Ik heb in 2013 in drie maanden tijd een herseninfarct, een hartinfarct en een massale longembolie gehad. Ik bracht maanden door in het ziekenhuis en daarna revalideren. 

Wij ontwijken alles.  Dragen een mondkapje. En mijden erge drukte. Maar gaan wel naar buiten.

Alle huisartsen zeggen: ‘zorg dat je wel naar buiten gaat. Hoe langer je binnen blijft, hoe minder weerstand je opbouwt’.

Maar als ik dan lees dat er weer zo’n lomp en schandalig jeugdfeest is geweest van meer da 200 personen. En er in Leerdam weer een kerk is, die meer da 200 gelovigen hebben binnengelaten. En dan praat ik niet over overige kerken.

Ze kunnen makkelijk anderhalve meter uit elkaar zitten. Ik heb vanmorgen bij een kerk gezien hoe ze naar buiten komen. Ze lopen elkaar klem bij de uitgang. En dat is geen anderhalve meter afstand. Hebben deze gelovigen en jeugd nou niet in de gaten wat ze de medemens kunnen aandoen?

Ik ben geen voorstander van een totale lockdown, maar als het ten gunste is van de medemens ben ik er wel een voorstander van. Maar dan ook alle kerken dicht. En geen uitzonderingen meer. En de jeugd niet zo naar huis sturen. Maar opstellen in een ganzenmars en allemaal een grote boete geven.

Met vriendelijke groet,
Heb Wink

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

19 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Aantal bezoekers”

 1. Geachte Hr. Van Kleef uw vraag welk gedeelte open ligt door mij vernoemd ls een van aller moeilijkste Boeken en Geschriften ter Wereld is heel eenvoudig het gaat met Respect over de Psalmen en is een Engelstalige Uitvoering

 2. Omdat mijn naam een aantal malen wordt genoemd neem ik de vrijheid om te reageren. De kerk staat niet boven de wet. Dat heb ik ook niet geschreven of beweerd. De kerk staat ook niet boven het mensdom (wat hiermee ook maar bedoeld mag worden). Ik heb enkel aangegeven dat we wetten in dit land hebben. Daarin is de verhouding tussen kerk en staat geregeld. Iedereen moet daar blij mee zijn, hiermee zijn we geen Rusland, China of Iran.
  Echter als je wetten van dit land niet kent en daar dan toch over schrijft of een mening over hebt, dat is pas inmensdom.

 3. Beste Heb Wink, ik ken u niet, maar dat die brief uit uw hart kwam was me wel duidelijk. iemand mag zijn hart luchten. Ik heb niet op uw brief gereageerd.
  Dat er allerlei opvattingen de ronde doen die vooral gevoelens en geen feiten inhouden zal me (vaak) een zorg zijn. Ik heb slechts aan de redactie gevraagd wat het motief is om een foto van een Bijbel boven de ingezonden brief te plaatsen. Ik ben nog steeds benieuwd naar het antwoord.

 4. Beste Flip Mak.
  Wat stoort u nu aan de bijbel.
  Wat mij stoort. Is dat de kerk boven het mensdom wordt geplaatst. En dat noem ik een schande.
  Heel de wereld houd rekening met elkaar.( in ieder geval 80 %) Staat er in uw bijbel dat u een gevaar voor de samenleving mag zijn. Door niet naar de regering te luisteren.
  Wat is er nu zo zaligmakend voor u. Ik heb alleen maar een ingezonden brief laten plaatsen. En die komt uit mijn hart. Niks meer en Niks minder.
  En wat u er mee doet ,laat ik aan u over. Trouwens ik lees de story. Geloof ik ook niks van.

 5. Misschien dat je gewoon niet op alles en nog wat moet reageren. Dat geeft rust aan jullie en onze kant.
  Modereren neemt weer veel tijd in beslag en vroeg of laat moeten we dan stoppen met de reacties.
  Reageer kort inhoudelijk is het advies en niet met hele verhalen. Dat maakt een reactie niet sterker.

 6. Ik ben benieuwd bij welk gedeelte de Bijbel op de foto open ligt.
  Hopelijk niet bij “de barmhartigheden der seculieren, die wreed zijn!”
  Zo staat het er trouwens niet en is het in dit verband volstrekt misplaatst.

  Het is ook aardig om te lezen, dat het in de kerk al “maanden bal is”.
  Dat wist ik niet. Maar misschien heeft de inzender een ander idee van “bal” dan ik.
  (Reformatorisch) boekenbal, dat bedoelt ze misschien en inderdaad: in de kerk gaan
  de (Bijbel)boeken open begint het balletje te rollen: “Wat staat er, voor wie is het bedoeld
  om er in 2020 wat van te leren en mee te kunnen?”
  Over (de) bal gesproken:
  Het valt me op Sliedrecht24 op, dat de belangstelling voor bijvoorbeeld voetbal kennelijk
  niet zo groot is. Want daar lees ik zelden of nooit reacties over. En daar kan de kerk nu eens echt
  niets aan doen.
  De discussies op Sliedrecht24 over de kerk leveren zelden of nooit iets positiefs op.
  Kunnen we er daarom beter niet mee stoppen?

  Met die discussie dan, niet met de kerken.
  Die kerken staan letterlijk en figuurlijk voortdurend open om mensen te ontvangen.
  En om ze op z’n minst bij te praten over wat een kerk is en wat geloven
  betekent. Om barhartigheid te tonen. Dat is een ander woord voor “de ander een warm hart
  toedragen.”

 7. Misschien is het hoog tijd dat de schrijver van de brief eens de binnenkant van de kerk ziet, kijkt hoe netjes het daar aan toe gaat – in de allermeeste gevallen -. Alles over één kam scheren en groepen feestende jongeren die overal lak aan hebben en kerken op één lijn stellen, slaat natuurlijk kant nog wal!
  Ook de bewering dat kerken een grote bijdrage hebben geleverd aan de verspreiding van het virus is pure nonsens. Zelfs lijstrekker D66, Rob Jetten, moest daarop terugkomen.

  Het gebruiken van een afbeelding van de Bijbel bij dit bericht vind ik totaal ongepast. Liever lezen meneer Wink;-)

 8. Aan het adres van de redactie:
  De reden om een afbeelding van een Bijbel bij dit artikel te plaatsen ontgaat mij. Misplaatst, zou ik zeggen.

 9. En zo geeft dhr. Dirk Willems maar weer aan dat de kerk boven de wet staat.
  Ik zie ook wel dat er veel mis gaat onder de ouderen. Maar dat geeft geen rechten aan degenen om de kerk boven de wet te plaatsen. En de jeugd om illegalen feesten te geven.
  Maar heer Pieter de Bruin. Ik dank mijn leven aan de artsen, mijn eigen doorzetting vermogen en niet aan uw of een ander geloof.
  Maar de insteek van dit verhaal is; Denk aan elkaar. Maar heer Willems en heer de Bruin. Daar hoef u zich geen zorgen over te maken. U wordt beschermt door de kerk laat u blijken. Maar de rest van de mensen die niet door de kerk beschermd worden, wens ik veel gezondheid toe. En denk aan elkaar.

 10. Misschien mogen wij je erop wijzen dat iedereen een ingezonden brief kan plaatsen als deze voorzien is van naam.
  Er staat bovendien een aantekening van de redactie onder de ingezonden brief. Lees dat even!

 11. Er daar is weer een anti kerk bericht op sliedrecht 24. Gelukkig komen er steeds meer tegen reacties hierop. Laten we wel wezen voor iedereen is deze tijd moeilijk, gezond of met problemen. Niemand doet het perfect, maar met dit soort berichten komen we er zeker niet. Wees kritisch op de eigen doen en laten. En kom maar eens kijken bij ons in de kerk hoe dat gaat, niet roepen als je het niet weet. Bij iedere uitgang passeren mensen elkaar of dit de supermarkt is of de kerk.

 12. Beste Heb Wink,
  Kerken doen het natuurlijk NOOIT goed ,voor de coronacrisis niet en nu ook niet. Wat ik hier proef is niet zozeer bezorgdheid over ons aller gezondheid, maar eerder een grote afkeer en haat tegen de KERK wat jij keer op keer op deze site in je briefjes zo duidelijk laat merken . Wees eens beleefd en vraag eens of je op zondag een dienst mee mag maken, dan kun je zien hoe netjes en streng alle maatregelen van de regering worden nageleefd ! Van zulk een schrijven worden veel Sliedrechters verdrietig en moe .De toonzetting is totaal verzuurd, gezien je gezondheids problemen zou je eerder dankbaarheid moeten uitstralen! De barmhartigheden der seculieren zijn wreed,maar weet dat de KERK blijft bestaan tot de LAATSTE DAG!

 13. Beste Dennis,
  Gelukkig is er 1 iemand die mij begrijpt en zo zie je maar Joop ik ben niet de enige.

 14. Geachte meneer Wink,

  Ik begrijp uw bezorgdheid; om uw gezondheid. Dat is de kern van het probleem. Iedereen kijkt in deze crisis naar eigen belangen (is ook een kenmerk van een crisis; hoe kom ik hier uit). De één wil feesten, de ander wil winkelen, de volgende wil gezond blijven.
  Een beetje begrip en kennis van zaken van iedereen zal al veel schelen.
  Uw reageert op excessen die plaatsvinden. Dit zal er altijd zijn. Excessen moet je bestrijden en niet leidend laten zijn voor beleid.
  En wat kerken betreft: er is zoiets als wetgeving wat een groot goed is in dit land. Daarmee is het niet mogelijk voor de overheid over kerken te sluiten. Neemt niet weg dat kerken hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar dat doen ze ook. Ook hier wijst u weer op de excessen die er zijn.

 15. Nou Joop, lijkt me duidelijk weer een reactie van een verzuurde oudere. Want ik zie toch om mij heen meer eigenwijze oudjes dan brutale jongeren momenteel (en het “om mij heen” is momenteel zeer beperkt gezien ik me graag aan de richtlijnen houdt. Als semi-jongere.). Eigenwijs als in middenin het pad van de supermarkt met een groepje staan kletsen. Uiteraard zonder mondvod. Beledigd zijn wanneer een (jongere ;)) supermarktmedewerker daar wat van zegt. Bij de kassa tegen je aan kleven, hangen op het merwedeplein, gezellig bij elkaar. Maar de oren worden wat slechter, dus dichtbij staan om elkaar te verstaan. Wat ze elkaar vertellen? Vast klagen over de asociale jeugd. Splinter en balk. Of de straat op gaan met loopneus, want ja dat hebben ze altijd als de dagen korten.
  En ja, er gaat onder jongeren veel mis. Feesten en dingen. Nee, die zie ik niet want daar ben ik niet. Maar denk nu niet dat oudjes heilig zijn omdat ze deze leeftijd al bereikt hebben. Zo denken er al genoeg. Laten we allen gewoon verstandig doen. Jonkies en oudjes, begin bij jezelf, en als iedereen dat doet komt het helemaal goed.

 16. Beste J Ouden,

  Het is al maanden bal in de kerk.
  T wordt tijd dat de kerken dicht gaan omdat de regels steeds worden overschreden.
  Ga nu niet zeggen dat t niet zo is want ook ik zie het hier in Sliedrecht gebeuren.
  De jeugd moet zich ook aan de regels houden en de oudere medemens moeten we beschermen.
  Dit bereiken we door elkaar te helpen en bij te sturen .
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar gedrag.
  Meer kan ik er niet van maken.

 17. Beste J Ouden
  Dus als ik het goed begrijp bent u daar ook en lukt het u om de regels na te leven?.
  De feesten van de jeugd de kerken hebben zeker een bijdrage aan de verspreiding gezien ze klem tegen elkaar staan lopen, zingen, springen etc.
  Dat mensen in de buitenlucht een luchtje willen scheppen langs de rivier is hun goed recht ik loop daar ook. Diegene die geen rekening houden met anderen zijn toch echt de jongeren die klem langs je heem lopen en denke ouwe ga jij maar aan de kant want wij hebben de toekomst en natuurlijk ook de bejaarde mensen maar dat is logisch zijn compleet in de war die snappen dat niet meer daar ga ik voor aan de kant met mijn 62 jaar. Supermarkten etc. daar moet het gewoon verplicht worden dus niet aanbevolen maar dit ligt bij de overheid

 18. Beste meneer Wink,
  Dus als ik het goed begrijp als de kerk dicht moet en de jeugd nergens meer heen kan dan is het opgelost?
  Als ik u was zal ik ook eens gaan posten bij de rivier en op het Merweplein.
  Want ik zie daar geregeld groepjes oude mannen lekker bij de rivier maar ook op de bankjes bij het Merweplein lekker met elkaar kletsen zonder afstand te houden en dan heb ik nog niet eens over oudere mensen die in supermarkten zonder mondkapje lopen en die ook geen afstand houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld