Informatiecentrum PFOA gaat dinsdag open

DORDRECHT / SLIEDRECHT – In wijk De Staart komt een informatiecentrum voor mensen met vragen over de PFOA-zaak Chemours / DuPont. Dat bericht de regionale omroep RTV Rijnmond vrijdag 6 mei 2016. 

De kankerverwekkende stof werd door het chemiebedrijf gebruikt bij de productie van o.a. teflon. (Foto Sliedrecht24)

Vanaf dinsdag 10 mei 2016 zal het informatiepunt elke dinsdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 zijn geopend voor vragen. Het informatiepunt zit in het Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden aan de Haringvlietstraat 515.

Vragen
Volgens de gemeente Dordrecht leven er veel vragen bij omwonenden van het chemiebedrijf. In dat informatiepunt zijn een wijkverpleegkundige, een medisch milieukundig medewerker en de wijkmanager van de gemeente Dordrecht aanwezig. Omdat de meeste vragen over de gezondheid gaan, is ervoor gekozen om mensen van de Dienst Gezondheid & Jeugd aanwezig te laten zijn. Omwonenden, onder wie inwoners van Sliedrecht, zijn jarenlang blootgesteld aan PFOA-emissie. Binnenkort doet het RIVM een bloed-steekproef. 

3 gedachten over “Informatiecentrum PFOA gaat dinsdag open”

  1. Wordt georganiseerd door de gemeente Dordrecht en niet door DuPont.
    Volgens de Gemeente Sliedrecht (zie eerdere berichtgeving) is het aantal vragen aan gemeente en Dienst Gezondheid & Jeugd de laatste weken beperkt gebleven. Dus waarschijnlijk in Sliedrecht geen behoefte aan.

  2. De meeste ellende van DuPont valt toch in Sliedrecht? Toen DuPont naar Dordrecht kwam wisten ze al dat de windrichting meest zuid-west was zijn ze dat inmiddels vergeten? Jack de Vries doe er wat aan

Plaats een reactie

*=Verplicht veld