CDA komt met motie voor variatie speelvelden

SLIEDRECHT – Het CDA vindt dat het anders moet met openbare speelvelden in Sliedrecht en komt daarom dinsdagavond 10 mei 2016 met een motie. “Nu zijn er vaak voetbal- of basketbalvoorzieningen te vinden. Maar waarom zijn er geen veldjes met voorzieningen voor bijvoorbeeld korfbal of volleybal?”, vragen de christendemocraten zich af.

In de oordeelsvormende vergadering van 22 maart 2016 liet het CDA al blijken voorstander te zijn van meer variatie in de inrichting van speelveldjes. Dus meer dan alleen basketbalveldjes of een voetbalvoorziening, zoals hier is te zien.

Dinsdag staat het Uitvoeringsbeleid Speel- en Sportruimte op de agenda van de gemeenteraad. Daarom dient raadslid Rens den Besten (CDA) een motie in met de oproep om – in samenwerking met sportverenigingen – te inventariseren welke mogelijkheden er zijn om speelvoorzieningen te realiseren die gerelateerd zijn aan Sliedrechtse sportverenigingen. Den Besten: “Speelvoorzieningen in de openbare ruimte die een relatie hebben met een Sliedrechtse sportvereniging zijn een stimulans om lid te worden van een dergelijke vereniging.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld