Informatiebijeenkomsten rond Omgevingsvisie in partycentrum De Lockhorst

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht maakt woensdag 15 september 2021 bekend dat de twee informatiebijeenkomsten over de Omgevingsvisie maandag 20 september 2021 en woensdag 22 september 2021 plaatsvinden in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, van 16.00 – 18.00 uur.

In de Omgevingsvisie staat onder meer dat de gemeente Sliedrecht wil gaan uitbreiden met de bouw van 2500 woningen. (Foto gemeente Sliedrecht)

De data waren wel bekend, maar locatie en tijdstip nog niet. Het gaat volgens de gemeente om twee speciale bijeenkomsten:

 • Maandag 20 september 2021 voor ondernemers over de Omgevingsvisie. Tijdens deze informatiebijeenkomst licht de gemeente de gemaakte keuzes toe voor de ontwerp Omgevingsvisie die er nu ligt. Ook gaan de aanwezigen nog een keer met elkaar in gesprek over belangrijke thema’s, zoals bedrijvigheid, bereikbaarheid, duurzaamheid, woningbouw en leefbare wijken.
 • Woensdag 22 september: voor alle belanghebbenden waar de gemeente nogmaals de gemaakte keuzes voor het ontwerp Omgevingsvisie toelichten. Deze informatiebijeenkomst is voor maatschappelijke en culturele instellingen en verenigingen, sportverenigingen, ondernemersverenigingen en raadsleden.

Opgeven
Aanmelden voor een bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: [email protected] Vermeld daarbij jouw naam, organisatie en de bijeenkomst(en) die je wilt bijwonen.

3 gedachten over “Informatiebijeenkomsten rond Omgevingsvisie in partycentrum De Lockhorst”

 1. Beste gemeente:
  Als het waar is dat de omgevingsvisie helemaal niet zo snel behoeft te worden aangenomen, waarom dan toch zo’n algemeen plan zonder financiële onderbouwing gewoon doordrukken?

  Dit plan zit vol onzekerheden, weggemoffeld met mooie woorden dat WIJ dit willen, met onduidelijke onderzoeken die iets zouden aangeven, met plannen die op het watertorenterrein gaan lijken, kortom: dit is een niet controleerbaar plan.

  Zoals het er nu ligt, zou elke zichzelf respecterende partij tegen moeten stemmen tenzij men graag voor doeners aangezien wil worden….kijk ons eens!!.

  Misschien zou het goed zijn om ook eens te overwegen of samenwerking met omliggende gemeenten (zie column Peter Donk) op ALLE gebied niet meer perspectief zou brengen dan in ons kleine dorpje alles volbouwen. Of gewoon kiezen voor klein maar groen. Gewoon: alle plannen naast elkaar en samen afweging maken op basis van heldere criteria.

  En nog even: Wie heeft die folder gedrukt? Sliedrecht of Den Helder?

 2. Het college benadert de Sliedrechters als een stel kleuters.
  Men laat een duur drukwerk in de brievenbus stoppen met teksten, die lijken op een kinderboek. Men geeft het een kreet mee : “De toekomst van Sliedrecht maken we samen ! “ En men stopt er een rebus in waarmee u een pakje koekjes kunt verdienen. Die moeten dan opgehaald worden op de markt. Maar daar verdwijnt men alweer op een uur of één . Gelukkig kunnen de mensen, die de rebus hebben opgelost volgende week nog een keer naar de markt om hun koekjes op te halen. Het zullen ongetwijfeld stroopwafels zijn.
  Maar waar gaat dit over ? Over hartstikke belangrijke onderwerpen.
  Het gaat om de Omgevingsvisie . Over vérgaande maatregelen om Sliedrecht voller te bouwen dan het al is. Waar die moeten komen laat men in het midden. Om ten noorden van de spoorlijn te gaan bouwen met woningen in het midden- en dure segment . Om een tunnel te bouwen , die loopt van de kinderboerderij tot aan het zwembad De Lockhorst . En zonder dat men ook maar één letter besteedt aan de financiën. En zo kunnen wij wel even doorgaan.
  Tussendoor worden besturen van verenigingen en dergelijke ook nog even uitgenodigd om op woensdagmiddag 26 september in De Lockhorst te komen om te luisteren naar een toelichting. Alsof ieder bestuurslid zomaar een vrije middag kan nemen voor zo’n onderwerp !?
  Vergist u zich niet. Het college heeft enorme haast. Het wil die omgevingsvisie vastgesteld hebben door de gemeenteraad vóór de verkiezingen van maart volgend jaar. En dat hoeft helemaal niet. Want gemeenten hebben 3 jaar de tijd voor deze klus. Dat moet zorgvuldiger gebeuren dan men nu van plan is.
  Waarschuwing : als u als inwoner niet officieel reageert vóór 21 oktober aanstaande hebt u uw kans laten lopen .

  Johan Lavooi en Joop Keesmaat

Plaats een reactie

*=Verplicht veld