Informatieavond over uitbreiding begraafplaats en het Achterom

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht organiseert woensdag 6 oktober 2021 van 18.30 – 20.30 uur in samenwerking met ingenieursbureau Unihorn en Gebr. De Koning B.V. een informatieavond (inloopavond) over de uitbreiding van de begraafplaats, herinrichting het Achterom en het voorplein van de begraafplaats. De avond is in uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers, Jan Steenstraat 71. Omwonenden zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd.

De gemeente Sliedrecht breidt ook de begraafplaats uit met een beheerdersonderkomen vindt plaats in verschillende fasen. Zo kan de begraafplaats tijdens de uitvoering van het werk altijd in gebruik kan blijven. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Binnenkort starten de grondwerkzaamheden door aannemer Gebr. De Koning B.V. Zij zullen op deze avond toelichten wat deze werkzaamheden inhouden.

Fietspad
In de afgelopen maanden heeft de gemeente het fietspad aan de Stationsweg-noord en Goeman Borgesiusweg-west aangepakt. Om de fietsverbinding goed aan te sluiten op het dorpscentrum gaan we ook de fietsverbinding langs het Achterom aanpakken. Gelijktijdig wordt er een fietspad gerealiseerd langs het voorplein van de begraafplaats. Ingenieursbureau Unihoorn heeft een voorlopig ontwerp gemaakt en dit wordt getoond op de inloopavond.

Coronatoegangsbewijs
“De gezondheid van onze inwoners is belangrijk. Daarom is het bijwonen van deze inloopavond alleen toegankelijk als een positief coronatoegangsbewijs wordt getoond. Wij verzoeken uw corona-QR-code of een actueel negatief testbewijs mee te nemen”, bericht de gemeente Sliedrecht.

11 gedachten over “Informatieavond over uitbreiding begraafplaats en het Achterom”

 1. Mooi zo. Dankjewel voor het doorgeven.
  Jammer dat dit niet door de gemeente bekend is gemaakt op hun website. Het leek mij wel interessant om te zien hoe het gaat worden.

 2. Inmiddels een reactie van de burgemeester op onze (fractie SGP-ChristenUnie) vraag ontvangen. Voor de inloopavond vanavond (over de uitbreiding begraafplaats) verandert er niets, omdat de uitnodigingen vorige week al waren verstuurd naar de omwonenden. Voor komende bijeenkomsten van de gemeente beraadt het college van B&W zich of de regels van de overheid op deze wijze moeten worden toegepast (lees: of er een CTP nodig is). Maar als daar iets over te melden is, dan zal de gemeente dit zelf doen.

 3. De uitsluiting is begonnen, het net sluit zich. Heeft een niet gevaccineerde nog wel toekomst in ons land ? Of in Sliedrecht ?

 4. Top Ria! We slaan al ver genoeg door in een test- en angstcultuur.
  On topic, benieuwd naar de plannen, maar die zullen hier vast (tzt) ook te lezen zijn?

 5. Als ze dan toch gaan uitbereiden lijkt me het ook een goed plan om camera bewaking op te hangen en de begraafplaats gewoon te sluiten savonds. Ook onze overledenen verdienen rust. Het is de rustplaats van onze dierbaren en geen hangplek

 6. Vanuit de fractie SGP-ChristenUnie hebben wij gisteren aan de burgemeester (verantwoordelijk voor deze zin in de uitnodiging) gevraagd op basis van welke regel van de Rijksoverheid het coronatoegangsbewijs nodig is bij deze bijeenkomst. We verwachten op deze vraag vandaag nog een antwoord.

 7. Een coronatoegangsbewijs snap ik in deze ook niet.
  In een supermarkt maakt het niks uit hoe druk het is.
  Maar bij een inloopavond zou het anders zijn?
  Ik sluit me aan bij D. de Bruin met m’n reactie.
  Deze inloopavond valt toch niet onder de voorwaarden van een coronatoegangsbewijs?

 8. Coronatoegangsbewijs verplicht
  U moet uw coronabewijs op de volgende plekken laten zien:

  horeca binnen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen;
  casino’s;
  evenementen, zoals festivals, feesten en optredens;
  zakelijke evenementen, zoals een congres;
  publiek bij een professionele sportwedstrijd;
  bij culturele plekken zoals bioscoop, theater en concertzalen.

  Valt dit onder zakelijk evenementen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld