Wekelijks brengt online krant Sliedrecht24 de gemeentepagina. Hier lees je het laatste nieuws van de gemeente Sliedrecht. De onderstaande informatie wordt wekelijks aangeleverd door de gemeente Sliedrecht.
VAN JE KERSTBOOM EN VUURWERKAFVAL AF? POEN OM HET GOED TE DOEN
In Sliedrecht is je kerstboom en je vuurwerkafval geld waard. Lever je ze bij ons in? Dan krijg je voor je kerstboom € 0,50 en voor een volle zak* vuurwerkafval € 1,00.
*Alleen in de speciale vuurwerkzak (af te halen bij gemeentekantoor of het Milieupark). Inleverlocaties:
- Medisch Centrum Baanhoek–West (Landinistraat)
- Parkeerterrein Anne de Vriesschool/Roald Dahlschool (Deltalaan)
- Parkeerterrein Bonkelaarplein
- Parkeerterrein sporthal De Stoep (Krommestoep)
- Parkeerterrein appartementencomplex Arcadia (IJsbaan)
Schikken datum, tijd en plaats je niet? Lever je kerstboom dan zelf in bij het Milieupark. Let op. Je krijgt alleen geld voor een ingeleverde kerstboom op bovenstaand inlevermoment. En je vuurwerkafval? Dat mag eventueel ook bij het restafval. Maak het wel eerst nat om ongelukken te voorkomen. Heb je vuurwerk dat niet (goed) is afgegaan of wil je van ongebruikt vuurwerk af? Maak het dan nat, doe het in een plastic zak en bindt die zak dicht. Zo kun je het inleveren bij ons milieupark. Let op. Je krijgt alleen geld voor een ingeleverde zak vuurwerkafval op bovenstaand inlevermoment. Bedankt en vast een goed & schoon 2025.

MET ONDERTEKENING AANNEEMOVEREENKOMST KAN BOUW BRANDWEERKAZERNE VAN START
In de loop van februari begint de sloop van het oude cellencomplex van het politiebureau. Vanaf maart starten de bouwwerkzaamheden. Netbeheerder Stedin is bezig met de voorbereidende werkzaamheden. De oplevering van de nieuwe kazerne staat gepland voor het tweede kwartaal van 2026. Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk gaat met de bouw aan de slag. “Bij De Vries en Verburg zijn we trots dat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen om deze nieuwe brandweerkazerne te realiseren. Dit project past perfect bij onze ambitie om duurzame en toekomstbestendige gebouwen te creëren. Samen met de gemeente, de VRZHZ en alle betrokken partijen kijken we uit naar een succesvolle samenwerking en een prachtige kazerne die klaar is voor de toekomst”, aldus Henk Aantjes. Samenwerking en ontwerp
De samenwerking tussen de gemeente en de Veiligheidsregio Zuid–Holland Zuid (VRZHZ) begon in 2021 met de selectie van een nieuwe locatie. Het ontwerp van Architect Van Es uit Sliedrecht maakt grotendeels gebruik van het bestaande gebouw van het oude politiebureau. Brandweervrijwilligers van Sliedrecht zijn vanaf het eerste ontwerp betrokken. Na bijna 70 jaar vervangt deze nieuwe brandweerkazerne de locatie aan de Middeldiepstraat. In de nieuwe kazerne komt ook een plek voor de gezond– en fitheidstesten (PPMO) voor brandweermensen uit de hele regio Zuid–Holland Zuid. De nieuwe locatie zorgt voor een kortere aanrijtijd.

STREVEN OM IN EERSTE KWARTAAL 2025 PROEFPROJECT TE STARTEN MET BUURTAGENDA
Wat is een buurtagenda?
De gemeente Sliedrecht wil vanaf 2025 gaan werken met buurtagenda’s. In een buurtagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een buurt. De bewoners, ondernemers, organisaties en gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Zij voeren ook samen de verbeteringen uit. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich goed voelt bij hoe de buurtagenda wordt aangepakt. Bij het eerste dorpsgesprek op zaterdag 19 oktober 2024 zijn de wensen en meningen van deelnemers opgehaald. Tijdens het tweede dorpsgesprek op maandagavond 16 december 2024 presenteerde de gemeente op basis van de uitkomsten van het eerste dorpsgesprek een plan voor het maken van buurtagenda’s. Het doel van het tweede dorpsgesprek was om het voorlopige plan van aanpak concreter te maken. Dankzij het enthousiasme van deelnemers ontstonden originele ideeën. Gesproken is over de inzet van buurtreporters. Dit zijn inwoners die verhalen uit de buurt optekenen om zo te weten wat er speelt. Daarnaast werd genoemd dat ontmoetingen bijdragen aan verbinding. Als de gemeente helpt bij het faciliteren van deze ontmoetingen – bijvoorbeeld door een ruimte of een kopje koffie beschikbaar te stellen – wordt de drempel voor inwoners lager om te komen en bij te dragen aan de agenda van de buurt.
Met de inbreng van het tweede dorpsgesprek gaan we verder aan de slag. We hopen nu voldoende informatie te hebben om in het eerste kwartaal van 2025 samen met de deelnemers van de dorpsgesprekken een pilot te starten. Vragen? Mail Jesse Koppelaar van de gemeente Sliedrecht via j.koppelaar@sliedrecht.nl. Lees meer over het tweede dorpsgesprek op www.sliedrecht.nl

HELP MEE EN STOP VUURWERKOVERLAST
Boetes lopen van 100 tot 600 euro, afhankelijk van het type vuurwerk en hoeveelheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan een prettige en veilige leefomgeving. We kunnen allemaal iets doen tegen vuurwerkoverlast. Weet waar je op moeten letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is. Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk. Herkent u de signalen?
Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, brancheorganisaties en ja, ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900–8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 –7000. Ook u kunt een bijdrage leveren aan de veiligheid van Sliedrecht! Dit kan heel eenvoudig door verdachte situaties bij de politie te melden. Dus: vermoedt u illegaal vuurwerk? Meld het bij de politie, de wijkagent of via www.politie.nl. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Dat kan via de website van Meld Misdaad Anoniem, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Alleen samen maken we van de jaarwisseling een feest voor heel Sliedrecht.
VERKEERSBESLUITEN
BUITEN BEZIG IN SLIEDRECHT WEEK 52

1. Vogelbuurt in fases afgesloten t/m april 2025.
I.v.m. rioleringswerkzaamheden.
–’t Orleans van maandag 6 januari t/m dinsdag 4 februari.
–Kruising ’t Orleans/IJsbaan/Jac. P. Thijssesingel van maandag 20 januari t/m vrijdag 7 februari.
–Jac. P. Thijssesingel t.h.v. nummers 10 t/m 24 van woensdag 22 januari t/m vrijdag 14 februari.
–Het Groenevelt t.h.v. nummers 13 t/m 45 en 2 t/m 26 van woensdag 5 februari t/m dinsdag 4 maart.
–Poelenstoep van woensdag 19 februari t/m woensdag 5 maart.
2. Vogelenzang in 2 fases afgesloten van maandag 6 januari t/m vrijdag 14 februari
I.v.m. aanleg warmtenet en herstraten. T.h.v. nummers 1 t/m 4, 53 t/m 59 en 31 t/m 33.
3. Prof. Kamerlingh Onneslaan t.h.v. nummer 2 afgesloten van maandag 6 januari t/m vrijdag 17 januari
I.v.m. werkzaamheden aan het warmtenet
TOESTEMMING LOCATIE RIVIERDIJK 262 TE SLIEDRECHT
De gemeente Sliedrecht heeft aan Holding A. Baars Azn B.V. een vergunning verleend. De gemeente geeft hiermee toestemming voor het veranderen/ uitbreiden van een activiteit m.b.t. de scheepswerf op de locatie Rivierdijk 262 en 276 te Sliedrecht. Waarom publiceert de gemeente dit bericht?
Een vergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen, aan te leggen of een milieubelastende activiteit uit te voeren. Met dit bericht laat de gemeente u weten dat er toestemming is verleend om iets te veranderen op de locatie Rivierdijk 262 en 276 te Sliedrecht. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent. Bent u het niet eens met de vergunning?
U kunt de gemeente tot 1 februari 2025 laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als de vergunning tegen uw belangen ingaat. In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de vergunning bekijken. Heeft u vragen over de beschikking?
U kunt de beschikking bekijken en hierover vragen stellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuid–Holland Zuid. Dit kan via het telefoonnummer 078 770 8585. Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?
Als u bezwaar heeft gemaakt, kunt u bij de rechter om een voorlopige voorziening vragen. Dit is een tijdelijke maatregel die meestal de inwerkingtreding van een besluit tegenhoudt (schorst). Dat is om te voorkomen dat er een onomkeerbare situatie ontstaat. De rechter beoordeelt of het verzoek om een voorlopige voorziening terecht is. De rechter besluit dan of het besluit wordt geschorst. In sommige gevallen heeft een verzoek om voorlopige voorziening al direct een automatisch schorsende werking van het besluit. Het besluit is dan geschorst totdat de rechter op het verzoek heeft beslist. In dit geval treedt het besluit nog niet in werking. Dat geldt alleen voor een omgevingsvergunning met onomkeerbare gevolgen. Ook moet de verzoeker het verzoek binnen een bepaalde termijn hebben ingediend. U kunt uw verzoek schriftelijk bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht (Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam) indienen. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening instellen bij genoemde rechtbank via de website van De Rechtspraak (www.rechtspraak.nl/Uw–Situatie/Naar–de–rechter/Rechtszaak– starten”>www.rechtspraak.nl/Uw–Situatie/Naar–de–rechter/Rechtszaak–starten). Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 362 6000. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

ALGEMENE PLAATSELIJK VERORDENING
Datum ontvangst: 16 december 2024
Adres: Prins Hendrikstraat ter hoogte van nr. 29
Omschrijving: Nieuwjaarsbuurt ontmoetingsmoment
Datum activiteit: 11 januari 2025
Datum ontvangst: 18 december 2024
Adres: Lijsterweg
Omschrijving: Zomerknots
Datum activiteit: 25 t/m 29 augustus 2025
Datum verleend: 18 december 2024
Adres: Beugelaar
Omschrijving: Oliebollenfestijn
Datum activiteit: 28 december 2024 Omgevingsvergunning
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning met een reguliere voorbereidingsprocedure
Datum ontvangst: 17 december 2024
Adres: P.A. Genestetstraat 15
Omschrijving: het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning
Activiteit: Bouwactiviteit (Omgevingsplan)
Datum ontvangst: 19 december 2024
Adres: Tenorweg 8
Omschrijving: Het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten ten behoeve van metaalbewerking
Activiteit: Afwijken van regels in het omgevingsplan
Datum ontvangst: 19 december 2024
Adres: Trapezium 60
Omschrijving: Verbouwen kantoor, bedrijfsruimte
Activiteit: Bouwactiviteit (Omgevingsplan) Technische bouwactiviteit Datum ontvangst: 20 december 2024
Adres: Rembrandtlaan 12a
Omschrijving: Omzetten woning naar onzelfstandige woonruimte
Activiteit: Afwijken van regels in het omgevingsplan
Datum verleend: 20 december 2024
Adres: Parabool 200
Omschrijving: wijzigen van de in– en uitrit
Activiteit: In– uitrit
Adres: Kerkbuurt 121
Omschrijving: verbouwen van het bestaande pand naar een woning
Activiteit: Bouwactiviteit (omgevingsplan) Technische bouwactiviteit
Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Indien dit ter bescherming van belangen nodig wordt geacht, kan een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.