Informatie gemeente Sliedrecht: week 13


Wekelijks brengt online krant Sliedrecht24 de gemeentepagina. Hier lees je het laatste nieuws van de gemeente Sliedrecht. De onderstaande informatie wordt wekelijks aangeleverd door de gemeente Sliedrecht. 

AANLEG WARMTENET ‘BORING ONDER DE MERWERDE’
Sliedrecht-West afgesloten van dinsdag 2 tot zaterdag 6 april

Geen doorgaand verkeer mogelijk via Ouverture en Parallelweg

In de week van dinsdag 2 april tot zaterdag 6 april wordt voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht aangebracht. De leiding wordt dan verplaatst van de Parallelweg, onder de A15 en het spoorviaduct door, via de parkeerplaats naar het boorgat bij Intermezzo.

Sliedrecht-West afgesloten van dinsdag 2 tot zaterdag 6 april


In deze periode is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Parallelweg (noordzijde A15) en Ouverture/Parallelweg (zuidzijde A15). De fietspaden blijven wel bereikbaar.

Door de werkzaamheden zijn er verkeersomleidingen voor het gemotoriseerde verkeer. Deze staan op www.hvcgroep.nl/boring (of scan QR-code met uw telefoon). Op diverse plaatsen worden er verkeersregelaars ingezet.

 

TIP!

Ga goed voorbereid op pad en maak gebruik van een online navigatietool (zoals Google-maps) voor de meest optimale route. Alle verkeersomleidingen zijn daarin verwerkt.

 

De belangrijkste verkeersmaatregelen tot zaterdag 6 april

 • Vanaf vrijdag 29 maart (05.00u) – de warmteleiding op de Parallelweg wordt alvast verplaatst tot aan het A15 viaduct. Omleiding voor verkeer tussen Sliedrecht en Wijngaarden via Provincialeweg N482 of via Parallelweg (noordzijde A15) naar Dordrecht. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de fietstunnel en de speciale fietsbrug.
 • Vanaf dinsdag 2 april (05.00u)
  • Afsluiting Parallelweg aan de noordzijde A15 t.h.v. viaduct. Voor verkeer van en naar bedrijventerrein Nijverwaard blijven de op- en afrit bereikbaar.
  • Afsluiting Parallelweg zuidzijde A15 bij Ouverture en t.h.v. Craijensteijn. Voor verkeer richting Gorinchem en vanuit Rotterdam naar Papendrecht blijven de op- en afrit bereikbaar. Verkeer vanuit Gorinchem en naar Rotterdam leiden we om via Papendrecht-Oost en via de N3.
  • Afsluiting parkeerplaats Intermezzo bij Station Baanhoek afgesloten. Reizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij Sporthal De Basis. Let op! deze is alleen bereikbaar vanuit de richting Sliedrecht-Centrum.

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen zijn opgeruimd worden de wegen zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Eind april wordt op dezelfde wijze de tweede leiding aangebracht.

Blijf op de hoogte
Speciaal voor dit project maakt HVC gebruik van De BouwApp. Via deze app wordt alle informatie over de voortgang van het project en werkzaamheden gedeeld. Ook kunnen via de app eenvoudig vragen worden gesteld.

De BouwApp is gratis te downloaden via Google Playstore, App Store of via de onderstaande QR-code.

LEERWERKMARKT 2024: LEVEN LANG ONTWIKKELEN OP 11 APRIL IN SLIEDRECHT
Ben je op zoek naar ander werk, een opleiding of omscholing? Zoek je mogelijkheden om je carrière een nieuwe impuls te geven? Dan nodigt het Leerwerkloket je van harte uit voor de LeerWerkMarkt 2024 die op donderdag 11 april plaatsvindt in Sliedrecht.

Met deze elfde editie gaat het Leerwerkloket terug naar hoe LeerWerkMarkt ooit begon door volledig de focus te leggen op leerbanen, leerwerktrajecten en opleidingen.

De LeerWerkMarkt is dé gelegenheid om zo’n vijftig opleiders en leerbedrijven op één plek te ontmoeten. Geen lastige sollicitatiebrieven, maar direct in gesprek met organisaties om informatie te krijgen over de mogelijkheden. Iedereen die op zoek is naar opleidingsmogelijkheden, loopbaanadvies en nieuwe carrièrekansen is van harte welkom.

Ben jij erbij dit jaar?
Voor degenen die nog zoekende zijn: loopbaanadviseurs staan klaar om informatie te verstrekken over alle aspecten van Leren en Werken, waaronder de arbeidsmarkt, financiële regelingen en sollicitatie-ondersteuning. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen hoe je je cv of je LinkedIn profiel nog verder zou kunnen verbeteren. Meld je dan aan via: https://drechtsteden.leerwerkloket.nl/LWM11

De LeerWerkMarkt
De LeerWerkMarkt werd in 2013 gelanceerd met als doel (bij)scholing te stimuleren bij zowel jong als oud. In de loop der jaren heeft de LeerWerkMarkt zich ontwikkeld tot een jaarlijkse mijlpaal die het belang van Leven Lang Ontwikkelen benadrukt.

Ricardo Choenni, projectmanager van Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden, is sinds de oprichting betrokken. “We begonnen met bijna niets: een hele eenvoudige opzet van een paar organisaties. We hebben een enorme groei en ontwikkeling van de LeerWerkMarkt gezien en zien hoe dit evenement een verschil kan maken in het leven van mensen. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op hulp van onze partners zoals UWV, Avres, de Sociale Dienst Drechtsteden, ROC Da Vinci, SBB, de vakbonden en het regionaal mobiliteitsteam. Zonder hen was het ons nooit gelukt.”

In de afgelopen elf jaar heeft de LeerWerkMarkt verschillende gedaantes aangenomen, zoals een banenmarkt, speeddates, vacaturemodeshow, werkgevers die solliciteren bij werkzoekenden, workshops voor werkgevers en een speciale virtuele editie tijdens de coronapandemie. Daarbij zijn er bijzondere sprekers geweest zoals onder andere Fred Teven, voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, over zijn keuze om na zijn aftreden als buschauffeur te gaan werken.

#LWM11

LENTE! VANAF APRIL WORDT DE GFT-BAK WEER WEKELIJKS GELEEGD 
Met de komst van het voorjaar maken veel mensen zich klaar om hun tuin op te frissen. En dat betekent dat er meer tuinafval is. Daarom heeft de gemeente Sliedrecht goed nieuws: vanaf dinsdag 2 april 2024 wordt de GFT-container weer wekelijks geleegd.

Wijziging openingstijden
Het Milieupark en de gemeentewinkel zijn gesloten op:

 • Maandag 1 april (2e Paasdag)

Milieupark
Kijk in de afvalkalender op welke dagen er ingezameld wordt.

U kunt ook de afvalkalender app downloaden dan hebt u altijd de juiste informatie tot uw beschikking.

BUITEN BEZIG IN SLIEDRECHT WEEK 13

Wegomleidingen/afsluitingen

 1. Aanleg riolering Vogelbuurt, zijn de volgende wegen afgesloten
  -Merelstraat t.h.v. nr. 21 t/m 35 van vrijdag 8 maart t/m donderdag 29 maart.
  -Putterstraat t.h.v. nr. 2 t/m 20 van woensdag 20 maart t/m vrijdag 5 april.
  -Merelstraat t.h.v. nr. 40 t/m 48 van woensdag 27 maart t/m maandag 17 april.
  -Aalscholverstraat t.h.v. nr. 13 t/m 20 van dinsdag 26 maart t/m donderdag 11 april.
  -Fuutstraat van donderdag 4 april t/m vrijdag 19 april.

 2. Stationspark 2 in fases afgesloten van maandag 22 januari t/m vrijdag 5 april
  v.m. herstraatwerkzaamheden.

 3. Elzenhof (westelijk deel nr. 141 t/m 210) in fases afgesloten van maandag 12 februari t/m dinsdag 21 mei
  v.m. herstraatwerkzaamheden. Via Elzenhof 180 is een doorsteek naar nummer 196 gemaakt, zodat de woningen bereikbaar blijven.

 4. Hoofdrijbaan in De Horst werkzaamheden van maandag 12 februari t/m vrijdag 26 april
  v.m. aanleg warmtenet voor huisaansluiting wordt in delen de weg opgebroken, doorgaand verkeer blijft wel mogelijk.

 5. Fietspad langs Parallelweg vanaf de Calandstraat tot viaduct onder het spoor(Ringersstraat) afgesloten van maandag 22 januari t/m vrijdag 3 mei
  Vanaf vrijdag 29 maart t/m donderdag 4 april is de spooronderdoorgang t.h.v. de Ringerstraat afgesloten voor al het verkeer, de fietsonderdoorgang blijft voor de fietsers wel toegankelijk.
  v.m. uitleggen en lassen pijpleiding t.b.v. het warmtenet.

 6. Oostelijk deel Ouverture vanaf afslag A15 en deel Parallelweg onder de A15 afgesloten van dinsdag 2 april tot zaterdag 6 april voor al het verkeer
  v.m. doortrekken en boren pijpleiding t.b.v. het warmtenet. Sliedrecht centrum bereikbaar via afslag 25 (Sliedrecht-Oost)

 7. Het deel Deltalaan(beide richtingen) tussen de Stationsweg en de Krammerstraat is afgesloten op maandag 15 en dinsdag 16 april voor al het wegverkeer
  Het deel Deltalaan(beide richtingen) tussen de Geulstraat t/m de Krammerstraat is afgesloten op woensdag 17 en donderdag 18 april voor al het wegverkeer

  v.m. het asfalteren van een nieuwe toplaag. Tankstation blijft wel bereikbaar.

 8. Wekelijkse afsluiting Burg. Winklerplein
  Voor de weekmarkt is er iedere week een afsluiting van de westelijke verbindingsweg.

SLIEDRECHTERS GENIETEN VAN IFTAR IN MOSKEE
Tientallen vertegenwoordigers uit de Sliedrechtse samenleving hebben op zaterdagavond 23 maart op uitnodiging van het moskeebestuur de iftar in de Ulu Camii Moskee in Sliedrecht bezocht. De iftar is de maaltijd die moslims na zonsondergang nuttigen tijdens de vastenmaand ramadan.

Onder meer enkele voorzitters van Sliedrechtse stichtingen waren uitgenodigd, maar ook mensen uit het verenigingsleven, politieagenten, journalisten en medewerkers van de gemeente Sliedrecht. Ook wethouder Roelant Bijderwieden was aanwezig.

Bijderwieden genoot van het eten en de gesprekken aan tafel. “Samen eten zorgt voor verbinding. Als je met elkaar eet, kom je meer over elkaar te weten en op die manier leer je elkaar beter kennen. De moskee in Sliedrecht geeft hiermee het goede voorbeeld. Ik raad het iedereen aan om eens iemand anders uit te nodigen om bij jou te komen eten.’’

De ramadan is een heilige maand in de islam. Tijdens de ramadan eten en drinken moslims niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. Ook andere vormen van genot zijn verboden. Het is verder een periode van samenzijn, goeddoen en bezinning. Het vasten tijdens de ramadan is een van de vijf religieuze plichten van de islam. Aan het einde van de ramadan vieren moslims het Suikerfeest.

Suikerfeest voor kinderen
De ramadan duurt nog tot dinsdagavond 9 april. Op woensdag 10 april wordt bij de Ulu Camii Moskee aan de P.C. Hooftlaan 3 in Sliedrecht van 14.00 tot 17.00 uur een Suikerfeest voor kinderen georganiseerd. Er is gelegenheid om te komen dansen met een clown, een frietje te eten bij de frietkraam, spelletjes te spelen en een suikerspin te scoren. Mensen die het leuk vinden om te komen kijken, zijn van harte welkom.

SPANNENDE FINALE VAN TECHNIEKSPELEN 2024 IN WOWKEET
Het was een spannende strijd donderdagmiddag 21 maart bij de finale van de Techniekspelen 2024 in de WoWKeet van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Van de 22 deelnemende basisscholen uit de regio maakte het team van OBS ‘t Kofschip uit Papendrecht de muizenvalauto die het verst kwam. De prijs voor de mooiste auto ging naar het team van de Augustinusschool uit Papendrecht.

“De finale van de Techniekspelen is perfect verlopen. Het was bommetje vol in de WoWKeet”, laat Johan van der Plas, docent op het Griendencollege in Sliedrecht, namens de organisatie weten. “De sfeer was geweldig.”

Welke basisschool bouwt de muizenvalauto die het verst komt? En welke muizenvalauto is het mooist? Die twee vragen stonden centraal bij de finale van de Techniekspelen. Na een spannende strijd ging het goud voor de auto die het verst kwam naar ”t Kofschip groep 8′ van OBS ’t Kofschip in Papendrecht. Het zilver was voor ‘MasterCar’ van de Prins Willem Alexanderschool (locatie Waalslaan) in Sliedrecht en het brons ging naar ‘Fast & Furious’ van de Koningin Wilhelminaschool in Hardinxveld-Giessendam.

De auto ‘Greetjes’ kaaswagen’ die werd gemaakt door de Augustinusschool uit Papendrecht werd uitgeroepen tot mooiste muizenvalauto. Op de tweede plaatse eindigde ‘The Cheese-racer’ van de Prins Floris school uit Papendrecht. De auto ‘Het Kaasmes’ van School met de Bijbel uit Streefkerk werd derde.

Enthousiasme
Wethouder Roelant Bijderwieden woonde de finale namens de gemeente Sliedrecht bij en verrichte de prijsuitreiking. Daarbij sprak Bijderwieden over het belang van de Techniekspelen: ,,Het is mooi dat kinderen dankzij de Techniekspelen enthousiast worden gemaakt voor de techniekwereld. Het is belangrijk dat de ouders van deze kinderen dit enthousiasme van hun kind ondersteunen. Voor de toekomst van hun kind en voor de toekomst van de technische industrie.’’

De Techniekspelen worden georganiseerd door de middelbare scholen het Griendencollege Sliedrecht, De Lage Waard en het Willem de Zwijger College en hebben als doel om jonge mensen te interesseren voor techniek.

Meer weten over de WoWKeet van het Nationaal Baggermuseum: https://www.nationaalbaggermuseum.nl/

VERKEERSBESLUITEN
Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht maakt bekend dat de volgende verkeersbesluiten zijn genomen ten behoeve van het aanwijzen van:

 • twee parkeerplaatsen in de Antonie van Leeuwenhoekstraat ter hoogte van de woning Antonie van Leeuwenhoekstraat 37
 • twee parkeerplaatsen in de De Horst ter hoogte van de woning De Horst 81
 • twee parkeerplaatsen in de De Savornin Lohmanlaan ter hoogte van de woning De Savornin Lohmanlaan 19
 • twee parkeerplaatsen in de Kilstraat ter hoogte van de woning Kilstraat 2
 • twee parkeerplaatsen in de Thorbeckelaan ter hoogte van de woning Thorbeckelaan 104
 • twee parkeerplaatsen in de Van den Houte Willemsplein ter hoogte van de woning Van den Houte Willemsplein 3
 • twee parkeerplaatsen in de Wilhelminastraat ter hoogte van de woning Wilhelminastraat 24

bedoeld voor het opladen van elektrische voertuigen, door het plaatsen van het verkeersbord E8c gecombineerd met onderbord OB504 conform model van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, zoals aangegeven op de in het verkeersbesluit opgenomen situatietekening. Het bord wordt geplaatst aan de kopse kant van de parkeerplaats.

En ten behoeve van het aanwijzen van:

 • twee parkeerplaatsen in de Hobbemastraat-Paulus Potterstraat ter hoogte van de woning Hobbemastraat-Paulus Potterstraat 40

bedoeld voor het opladen van elektrische voertuigen, door het plaatsen van het verkeersbord E8c gecombineerd met onderbord OB504 conform model van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, zoals aangegeven op de in het verkeersbesluit opgenomen situatietekening. Het bord wordt geplaatst op het trottoir aan het begin van het vak (vanuit de rijrichting gezien) haaks op de rijbaan. Bij bord E8c staat in de uitvoeringsvoorschriften BABW niet vermeld dat dit bord ook evenwijdig aan de weg geplaatst mag worden, maar dit valt wel logischerwijze op te maken uit de structuur van de verkeerswetgeving (de uitvoeringsvoorschriften BABW zijn nog niet aangepast na invoering van bord E8c van bijlage 1 van het RVV 1990).

De officiële bekendmakingen zijn na te lezen op www.officielebekendmakingen.nl.

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken na de dag van bekendmaking van deze besluiten in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht.

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING
Ingediende aanvragen

Datum ontvangst: 11 maart 2024
Adres: –            Rijksweg A15 HRR  -Rijksweg A15 HRL -38D-108-01 Tunnelbak Wijngaarden -38D-102-02 Stationsweg -Toe- en afrit A15 – [25] Sliedrecht-Oost
Omschrijving: Geluidsontheffing

Datum activiteit: -Vrijdag 9 augustus 2024 21:00 uur t/m vrijdag 16 augustus 2024 06:00 uur; – Vrijdag 16 augustus 2024 21:00 uur t/m donderdag 22 augustus 2024 06:00 uur  – circa 10 nachten/dagen binnen de periode 15 april t/m 31 december 2024

Datum ontvangst: 12 maart 2024
Adres: Scheldelaan 15
Omschrijving: Braderie
Datum activiteit: 15 juni 2024

Datum ontvangst: 15 maart 2024
Adres: Kerkbuurt 138
Omschrijving: Exploitatievergunning
Datum activiteit:

Datum ontvangst: 15 maart 2024
Adres: Sportlaan 7
Omschrijving: Baggercup
Datum activiteit: 8-9 juni 2024

Datum ontvangst: 18 maart 2024
Adres: Diverse locaties
Omschrijving: Avondvierdaagse
Datum activiteit: 4 t/m 7 juni 2024

Datum ontvangst: 20 maart 2024
Adres: Diverse locaties
Omschrijving: Collecte: Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind
Datum activiteit: 11 november t/m 16 november 2024

Verleende vergunningen/ontheffingen

Datum verleend: 21 maart 2024
Adres: Lijsterweg 60 (IJsbaanterrein)
Omschrijving: Nationale Buitenspeeldag
Datum activiteit: 12 juni 2024

Datum verleend: 21 maart 2024
Adres: Kleindiepstraat, Rijshoutstraat, Dwarsstraat, Landgraafstraat, Wilhelminastraat, Westerstraat, Havenstraat, v.d. Houten Willemsplein, Julianastraat, Middenstraat en de Prins Hendrikstraat.
Omschrijving: Ventvergunning: Eieren verkoop
Datum activiteit: 25 maart 2024 t/m 25 maart 2025

Datum verleend: 21 maart 2024
Adres: Prof. Kamerlingh Onneslaan 109
Omschrijving: Sponsorloop
Datum activiteit: 26 april 2024

OMGEVINGSVERGUNNING
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning met een reguliere voorbereidingsprocedure

Datum ontvangst: 13 maart 2024
Adres: Merelstraat 35
Omschrijving: Het plaatsen van een dakopbouw
Activiteit: Bouwen

Datum ontvangst: 18 maart 2024
Adres: Baaneweer 12
Omschrijving: Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde
Activiteit: Bouwen

Datum ontvangst: 20 maart 2024
Adres: Krabbelaar 8
Omschrijving: Het vervangen van een garagedeur voor een kozijn
Activiteit: Bouwen

Datum ontvangst: 20 maart 2024
Adres: •Leiakker 1 •Stormrand, parkje & Stormrand 51&57 •Padakker 9 •Hoepel 54 •Overlaat
Omschrijving: Het kappen van 13 bomen
Reden: niet te handhaven in plan en werkzaamheden
Activiteit: Kappen

Datum ontvangst: 23 maart 2024
Adres: Scarlattistraat 14
Omschrijving: Het realiseren van een aanbouw
Activiteit: Bouwen

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING MET EEN REGULIERE VOORBEREIDINGSPROCEDURE 

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Ter hoogte van Stationsweg 4
Omschrijving: vellen van een houtopstand met oplegging herplantverplichting.
Reden kap: bomen zijn niet inpasbaar in het ontwerp en één boom heeft een slechte kwaliteit
Activiteit: Kappen

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Leeghwaterstraat ter hoogte van Beyerinkstraat
Omschrijving: het kappen van 2 bomen in het project vervangen rioolgemaal en riolering. Er is een herplantverplichting opgelegd.
Activiteit: Kappen

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Dr. de Visserstraat ter hoogte van nummer 9 te Sliedrecht
Omschrijving: het kappen van 2 bomen (noodkap). Er is een herplantverplichting opgelegd.
Activiteit: Kappen

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Krommestoep (parkje achter sporthal)
Omschrijving: Het vervangen van drie voetgangersbruggetjes
Activiteit: Bouwen (omgevingsplan)

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Stationsweg achter nr. 70)
Omschrijving: Het plaatsen van een warmtestation HVC
Activiteit: Bouwen (omgevingsplan)

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Rembrandtlaan 202-308, Prof. Lorentzlaan 101-255, Prof. Kamerlingh Onnesweg 1 t/m 107 en 2 t/m 60
Omschrijving: het constructief aanpassen van de balkons
Activiteit: Bouwen (omgevingsplan en technisch)

Datum verleend: 22 maart 2024
Adres: Molendijk 185
Omschrijving: het kappen van één boom. De boom is te groot voor de standplaats
Activiteit: Kappen

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Indien dit ter bescherming van belangen nodig wordt geacht, kan een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld