Informatie bij AV Passaat over trainen en voorbereiden op marathon

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Papendrecht en Sliedrecht Samen Atletiek, kortweg AV Passaat, houdt woensdag 24 november 2021 in de kantine aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht een lezing over het trainen en voorbereiden op een marathon. Deze begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft.

Voorbereiden op een marathon lijkt een kwestie van vooral veel en lang trainen. Maar met eentonig trainen ligt overbelasting op de loer. Juist door variatie in het programma aan te brengen kan de effectiviteit van de training worden verbeterd. (Foto AV Passaat)

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen.

Goede voorbereiding
Bij de marathontraining ligt niet alleen de focus op lang trainen maar ook op verbeteren van snelheid, kracht en lenigheid. De combinatie van intervaltraining en duurlopen op de weg passen in een goede voorbereiding voor een marathon. In de training wordt regelmatig aandacht gegeven aan de do’s en dont’s. In januari 2022 begint de training voor Rotterdam, die ook kan worden gevolgd ter voorbereiding van andere voorjaarsmarathons in of rond april.

Bewust hardlopen
Zie je er tegenop om volgens traditioneel schema te trainen en kilometers te vreten, dan is Sportrusten een  alternatief: de combinatie van slim en bewust hardlopen. Slim hardlopen doe je door minder kilometers te maken, maar efficiënter te trainen. Bewust hardlopen doe je op basis van je hartslag. Bij Sportrusten zijn ademhalingsoefeningen een wezenlijk onderdeel van de training.

Aanmelden
Vanwege de nieuwste Corona maatregelen is de avond alleen toegankelijk na aanmelding vooraf. Dat kan door een e-mail te sturen naar: communicatie@avpassaat.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld