Indienen verzoek koninklijke onderscheiding kan nog tot eind juni

SLIEDRECHT – Wie iemand wil aanmelden voor een koninklijke onderscheiding moet dat voor vrijdag 1 juli 2022 doen als het voor de lintjesregen van april 2023 is. Dat bericht de gemeente Sliedrecht. In aanmerking komen personen, die zich nu of in het verleden voor langere tijd belangeloos hebben ingezet voor de maatschappij en / of voor andere mensen.

Mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen worden voorgedragen voor een lintje. (Foto gemeente Sliedrecht)

Wie komen in aanmerking voor een lintje? Denk dan aan mensen die lang zonder eigenbelang vrijwilligerswerk hebben gedaan of mensen die vele jaren een bestuursfunctie hebben of hebben gehad bij een sportvereniging of zorginstelling. Maar je kunt ook een onderscheiding krijgen als je in een betaalde functie bijzondere prestaties verricht. Prestaties die verder gaan dan wat je mag verwachten van iemand in die functie. En die niet alleen belangrijk zijn voor het bedrijf of de organisatie, maar ook voor de samenleving.

Aanmelden
Ken je iemand en wil je deze persoon voordragen voor een koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met Jacqueline de Klerk van het bestuurssecretariaat van de gemeente Sliedrecht. Dat kan per e-mail: [email protected] of door te bellen met tel. 0184-495816. Besproken wordt dan waarom deze kandidaat een lintje verdient en welke gegevens moeten worden aangeleverd voor een voordracht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld