Japans restaurant Oishi Fusion

In ‘Week van de Sociale Visie’ komen er twee meepraatbijeenkomsten

SLIEDRECHT – Praat mee over hulp vragen en geven, het vrijwilligerswerk en jeugd & jongeren. Maar ook over bijvoorbeeld ouder worden. Die oproep doet de gemeente Sliedrecht dinsdag 11 februari 2020. Dit met het oog op de ‘Week van de Sociale Visie’ (maandag 17 t/m zaterdag 22 februari 2020).

Dit is een archieffoto. Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) deelt hier sociale wegwijzers uit samen met het Sociaal team Sliedrecht. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Meepraten kan tijdens twee bijeenkomsten. Donderdag 20 februari 2020 om 19.00 uur in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1 én vrijdag 21 februari 2020 om 15.00 uur in Praktijkschool De Sprong, Elzenhof 124. Ook kan je hier online je mening geven tijdens de week of via de gemeentelijke Facebookpagina. De reacties en ideeën gebruikt de gemeente om de huidige Sociale Visie aan te scherpen, zodat deze klaar is voor de toekomst.

Sociaal krachtig Sliedrecht
In Sliedrecht hoort iedereen erbij. Iedereen moet hier prettig kunnen opgroeien, oud worden en samenleven. Ook als je een dagje ouder wordt of bijvoorbeeld voor een ziek familielid zorgt. Of als je geldzorgen hebt, relatieproblemen of ‘gewoon’ een druk gezin. De uitgangspunten voor een sociaal krachtig Sliedrecht staan in de gemeentelijke Sociale Visie. Gezegd wordt te investeren in een sterke sociale infrastructuur. “Zorg voor jezelf en voor elkaar is de basis. Omzien naar elkaar dus”, stelt de gemeente Sliedrecht, die daarnaast voor  een passend ‘vangnet’ voor mensen die (tijdelijk) extra ondersteuning en zorg nodig zegt te zorgen.

Input inwoners
De huidige Sociale Visie voor 2016-2020 vormt volgens de gemeente Sliedrecht nog steeds een goed startpunt. Maar de ontwikkelingen op sociaal gebied staan niet stil. “Daarom neemt de gemeente de Sociale Visie opnieuw onder de loep”, reageert verantwoordelijk wethouder Hanny Visser, “Misschien zijn er aanpassingen nodig. Of worden er dingen gemist. Daarvoor vragen we inwoners, vrijwilligers en professionals om hulp.” Hun input is volgens Visser onmisbaar voor een toekomstgerichte visie. In maart behandelt het College van B & W de vernieuwde Sociale Visie. Daarna is het woord aan de gemeenteraad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld