Oishi Fusion

In de serie: Sliedrechtse ondernemer in lockdown

SLIEDRECHT – De lockdown vanwege het coronavirus is verlengd tot dinsdag 2 maart 2021. Voor veel Sliedrechtse ondernemers, die de deur van hun bedrijf noodgedwongen hebben moeten sluiten, is dat een ongelooflijk nare situatie. Online krant Sliedrecht24 licht de komende weken onregelmatig een aantal ondernemers eruit in de serie ‘Sliedrechtse ondernemer in lockdown’. Hoe gaat het met ze? Wat betekent de lockdown voor hun bedrijf en het persoonlijke leven?

Vandaag: ondernemer / bestuurslid Sander Mijnster van sportcafé ’t Bankie en partycoördinator Annika Visscher. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Sportcafé ’t Bankie is ontstaan in 2017. Met het realiseren van sporthal De Basis, de thuisbasis van volleybalvereniging Sliedrecht Sport is ook ons mooie sportcafé gerealiseerd. ​De grote vereniging heeft sinds het ontstaan in 1956 altijd een sportkantine gehad. ‘t Bankie is niet zomaar een sportcafé. “Allereerst willen wij als Sliedrecht Sport een mooi onderkomen hebben voor ons publiek en sporters. Daarnaast biedt ’t Bankie prachtige mogelijkheden om een feestje te vieren en zakelijke bijeenkomsten te beleggen. In de afgelopen jaren hebben we al heel wat gelegenheden mogen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een jubileum of verjaardag te vieren hebben. Tevens verhuren wij wekelijks diverse vergaderruimten voor bedrijven en instellingen. Alles is ingericht om grote en kleine groepen te ontvangen”, vertelt Sander Mijnster, die bestuurlijk betrokken is bij het sportcafé en niet in de uitvoering. Mijnster: “We hebben een tien betaalde krachten in dienst en we werken met vrijwilligers. Daarnaast is er een bestuur dat zorg draagt voor een goede combinatie tussen volleybalactiviteiten en zakelijke verhuur.”

Buitenactiviteiten
Vanaf maart 2020 konden zij niet veel meer doen. In 2020 hebben ze nog wel op veilige afstand een aantal arrangementen kunnen bieden. Mijnster: “Wat bijvoorbeeld erg jammer was dat het afscheid van burgemeester Van Hemmen niet door kon gaan. We hebben helaas afscheid moeten nemen van twee van onze betaalde krachten. Bijna al het werk is weggevallen. Onze vrijwilligers en betaalde medewerkers hopen we weer allemaal in te kunnen gaan zetten zodra er versoepelingen komen. We zijn nieuwe arrangementen aan het uitwerken, zorgen dat alles op orde is, zodat we gelijk open kunnen als het weer mag. We willen ook een stap zetten in onze buitenactiviteiten, waardoor er gewerkt wordt aan een flink buitenterras bij de beachvelden. Daarnaast willen en kunnen wij nog meer bedrijven arrangementen aanbieden. Binnen de vereniging hebben we veel talentvolle sporters, maar ook mensen die veel verstand hebben van het bouwen van websites, onze vindbaarheid en zichtbaarheid vergroten en de interne processen kunnen stroomlijnen.” Dat doen ze o.a. met hun bestuur, maar ook met een werkgroep van ondernemers.

Vet op botten
Op dit moment kunnen ze weinig tot geen bezoekers ontvangen. Dus de sporters, klanten en potentiële klanten kunnen ze nu niet bedienen. “We zitten niet stil en zorgen dat we volledig gesteld staan als er weer versoepelingen komen. Voor Sliedrecht Sport is het fijn en belangrijk om een sportcafé te hebben. Daarnaast is ‘t Bankie een mooie en belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. Op deze manier zijn we niet volledig afhankelijk van leden en sponsoren. Nu de omzet bijna volledig is weggevallen is dat een flinke aderlating. Gelukkig hebben we vet op de botten. Vanaf de opening was het sportcafé een succes voor onze sporters en verhuren we onze diverse ruimtes aan bedrijven en mensen die een leuk feestje te vieren hebben. De boekingen liepen erg goed. Daarnaast worden de wedstrijden altijd goed bezocht en is er veel publiek dat voor, tijdens en na de wedstrijden wat komt eten en drinken. We hebben daarmee een goede buffer opgebouwd, maar het is ook geen bodemloze put. We hopen dus dat we over niet al te lange tijd weer open kunnen gaan.” Ze hopen spoedig weer aan de slag te kunnen, alle voorraden aan te vullen, zodat ze hun publiek en bedrijven weer volledig ‘in de watten’ kunnen leggen. 

Zit je ook in lockdown? Ben je ondernemer in Sliedrecht? Wil je ook worden geïnterviewd? Stuur een e-mail naar: [email protected] o.v.v. ondernemer in lockdown.

1 gedachte over “In de serie: Sliedrechtse ondernemer in lockdown”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld