In de serie: Sliedrechtse ondernemer in lockdown

SLIEDRECHT – De lockdown vanwege het coronavirus is verlengd tot en met dinsdag 9 februari 2021. Voor veel Sliedrechtse ondernemers, die de deur van hun bedrijf noodgedwongen hebben moeten sluiten, is dat een ongelooflijk nare situatie. Online krant Sliedrecht24 licht de komende weken onregelmatig een aantal ondernemers eruit in de serie ‘Sliedrechtse ondernemer in lockdown’. Hoe gaat het met ze? Wat betekent de lockdown voor hun bedrijf en het persoonlijke leven?

Vandaag: ondernemer Hermelinde van Dijk van masion boutique La Jolie aan Rivierdijk 214. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In oktober 2016 opende Hermelinde van Dijk de boutique. “Wat toen nog een bijbaan naast mijn studie rechten was, is sinds drie jaar inmiddels een drukke fulltime job. Mijn passie is mode en de ontmoetingen in de winkel van steeds weer nieuwe klanten kan ik erg van genieten”, vertelt Van Dijk. In oktober 2020 lanceerde ze een webshop. Haar klanten komen uit heel Nederland. Van Dijk: “Maar deze klanten geven wij nu ook de service om online te kunnen bestellen. 

Sociale media
De boutique runt ze zelf met hulp van wat meiden die wat vaste taken van haar overnemen. Sinds 19 december 2020 is de boutique door de lockdown gesloten en ligt de focus op de online verkoop. Van Dijk: “Mede door ‘de eerste golf’ ben ik gaan nadenken en heb ik toch besloten te investeren in een webshop, wat nu mijn geluk is. Altijd ben ik mij bewust geweest van de impact van social media en de opkomst van online verkoop en in deze rare tijden is de realisatie daar nog meer. Gelukkig ben ik altijd al zeer actief geweest op social media en heb ik mede daardoor een grote vaste klantenkring. Als retailer ben je tegenwoordig zo goed als genoodzaakt om aanwezig te zijn op social media en op het web.”

Resetten en focussen
Sinds de winkel gesloten is, is er veel veranderd. Op dit moment verkoopt ze enkel online en brengt ze pakketjes bij klanten uit de buurt persoonlijk bij hen thuis. “Alle online verkoop verzorg ik vanuit een opslag aan huis. Dit maakt dat ik momenteel veel thuis te vinden ben. Ik was gewend veel te reizen ( iedere maand wel een reis), dus voor mij is dit leven een hele ommekeer. Privé heb ik eerlijk gezegd veel rust gekregen om te resetten en te focussen op mijn vrienden en familie. De omzet is zeker gedaald, dus zakelijk gezien is dit geen leuke tijd…, maar op persoonlijk vlak is deze stilstand goed geweest merk ik”, aldus Van Dijk.

Koffie en taart
In iedere vervelende situatie probeert Hermelinde van Dijk het positieve te zien. Van Dijk: “Zo probeer ik dat ook tijdens deze corona crisis. Dit alles zeg ik wel met de overtuiging dat iedereen over een maandje of twee weer zijn deuren mogen openen. Zelf ga ik er vanuit dat we onze deuren in april 2020 weer mogen openen, maar niets is natuurlijk zeker. Het belangrijkst in deze tijd voor mij dat de onze dierbaren gezond mogen blijven. Ik wil verder iedereen een hart onder de riem steken, de ondernemers, de moeders thuis, het zorgpersoneel…. Ik hoop dat jullie positief kunnen blijven in deze tijd. Zodra de deuren van de boutique weer opengaan, hang ik de slingers op en gaat de vlag uit. Koffie met taart staat klaar! Ik ontvang jullie met een glimlach, want och… wat heb ik de leuke gesprekken gemist!”

Zit je ook in lockdown? Ben je ondernemer in Sliedrecht? Wil je ook worden geïnterviewd? Stuur een e-mail naar: [email protected] o.v.v. ondernemer in lockdown.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld