IHC IQIP wil na vergunning hydraulische heihamers gaan testen

SLIEDRECHT – De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en IHC IQIP zelf gaan nauw controleren of de hydraulische heihamers overlast gaan geven voor de buurt. Er komen twee meetpunten in / nabij het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk en zeker vier op het terrein van Royal IHC zelf. Dat verzekerde een medewerker van OZHZ dinsdagmiddag 12 juni 2018 aan omwonenden, die gebruik maakten van een inloopbijeenkomst.

Omwonenden en leden van de gemeenteraad willen meer weten en stellen vragen. Wat zijn de gevolgen? Geluidsoverlast? Schade aan de woning. Alle vragen konden worden gesteld. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

IHC IQIP krijgt van de gemeente Sliedrecht zeer waarschijnlijk vergunning voor de proefinstallatie, waar met een lichte hamer wordt getest gemiddeld zo’n drie keer per week en met een zware hamer in een open kast vijf keer per jaar. Dat testen is altijd na 09.00 uur. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Eind dit jaar
Het plan is om na de ontvangst van de vergunning te beginnen met het testen van de hamers. Verwacht wordt dat dit eind 2018 zal zijn. De kleine en grote hamers worden uiteindelijk verkocht voor de bouw van windmolen, werk op zee zoals olieinstallaties of aan wegenbouwers. Zowel IHC IQIP, de OZHZ en de gemeente Sliedrecht waren dinsdagmiddag aanwezig om vragen te beantwoorden. Niet iedereen heeft er vertrouwen is dat er geen hinder of overlast komt. De inloopbijeenkomst aan Molendijk 204 is nog tot 19.00 uur.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld