HVS houdt ‘Slierechs avontjie’ in Griendencollege

SLIEDRECHT – De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) houdt donderdag 16 november 2017 een ‘Slierechts avondtjie’ voor haar leden en niet-leden in het Griendencollege, Prof. Kamerlingh Onneslaan 109. De avond begint om 19.30 uur, deuren zijn open vanaf 19.00 uur.

Het bestuur van de Historische Vereniging Sliedrecht. Rechts boven penningmeester Wout van Rees. Hij stopt over een jaar als penningmeester. Een opvolger wordt gezocht. (Foto HVS)

Op de avond staat het dorp centraal. De aanwezigen krijgen een video te zien over de ‘Sliedrechtse dijk’ gemaakt door Marius Teeuw voor de werkgroep dialect, leden van de werkgroep dialect vertellen een ‘Sliedrechts verhaaltje’ en ook de bijnamen komen ter sprake met interactie van het publiek. Te zien is een video van Martin Bongers ooit gemaakt door zijn opa Scheermeijer in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Penningmeester Wout van Rees zet de eerste vier burgemeesters, die Sliedrecht heeft gehad, in de schijnwerpers. Consumptiemunten voor de avond zijn bij de ingang verkrijgbaar en kosten € 1,50.

1 gedachte over “HVS houdt ‘Slierechs avontjie’ in Griendencollege

Een reactie plaatsen