Hulp voor mensen die met weinig geld moeten rondkomen

SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht, die zo krap bij kas zitten dat moeite hebben met rondkomen, kunnen binnen Sliedrecht op verschillende manieren hulp krijgen. Je kan in zo’n geval aanspraak maken op verschillende voorzieningen. Speciaal voor inwoners die elke maand weer de touwtjes aan elkaar moeten knopen. Je zult bijvoorbeeld maar je baan verliezen in deze coronatijd. 

De ondersteuning varieert van kosteloze hulp tot een bijdrage, een vergoeding of toeslag en kwijtschelding. Sommige regelingen komen van initiatieven uit het dorp, andere van de gemeente Sliedrecht. Op de gemeentelijke website staat hier online zowel een Nederlandse als een Engelse uitleg van de mogelijkheden in het dorp.

Dit zijn de initiatieven en mogelijkheden op een rij:

 • Het Financieel Café
  Vind je  het lastig om elke maand rond te komen? Voor vragen over geld en voor ondersteuning bij het invullen van formulieren kun je terecht bij het Financieel Café. Elke woensdagavond is er een inloopspreekuur van 19.00 uur tot 20.00 uur in bibliotheek AanZet. Meer informatie: tel. 0184-420539.
 • Bureau Sociaal Raadslieden
  Heb je vragen over uitkeringen, belasting-, huur- en zorgtoeslag, arbeidsrecht, echtscheiding of schulden? Elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen is er een spreekuur op afspraak bij Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7. Meer informatie: tel. 0184-420539.
 • Hulp bij thuisadministratie
  Ben je het overzicht over jouw administratie kwijt of stapelen de rekeningen zich op? Meld je dan aan voor Hulp bij Thuisadministratie. Een vrijwilliger komt dan bij je thuis om te ondersteunen, zodat je weer grip krijgt op jouw financiën. Meer informatie krijg je bij Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7, tel. 0184-420539.
 • Voedselbank Sliedrecht
  De voedselbank Sliedrecht deelt wekelijks voedselpakketten uit aan inwoners met een laag besteedbaar inkomen. De voedselbank biedt onder andere groente, fruit, brood en vlees aan. Je vindt de voedselbank aan Elzenhof 138. Voor meer informatie: tel. 06-38908996.
 • Kleding Enzo
  Dit is een winkel waar je terecht kunt voor tweedehands heren-, dames- en kinderkleding. Kleding Enzo aan Elzenhof 138 geeft gratis kleding aan klanten van de voedselbank en aan inwoners met een bijstandsuitkering.
 • Stichting Jeugd Actief
  Heb je niet genoeg geld om jouw kind mee te laten doen met activiteiten? Stichting JA wenst dat alle kinderen actief mee kunnen doen. Daarom zoekt de stichting manieren om jouw kind toch actief mee te laten doen sport-, toneel- of muziekverenigingen.
 • Stichting Alles Kids
  Heb je geen geld voor het verjaardagsfeestje van jouw kind? Stichting Alles Kids ondersteunt ouders en verzorgers, niet met geld, maar met ondersteuning in de breedste zin van het woord. De stichting ondersteunt kinderen met kant-en-klare pakketten rond hun verjaardag.
 • Stichting Leergeld
  De stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Kan je de contributie of schoolrekening van jouw kind niet betalen? De stichting Leergeld kan daarbij helpen en biedt kansen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan school-, culturele en sportieve activiteiten.
 • Sociale Dienst Schuldhulpverlening
  Vind je het lastig om met geld om te gaan, heeft u geldzorgen of schulden? De Sociale Dienst Drechtsteden helpt je wanneer je jouw rekeningen niet meer kunt betalen. De schuldhulpverlening van de Sociale Dienst Drechtsteden is gratis en zit in Dordrecht.
 • Bijstand
  Heb je niet genoeg geld voor jouw levensonderhoud? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering of voor andere financiële ondersteuning zoals: bijzondere bijstand of een persoonlijk minimabudget (PMB). Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de Sociale Dienst Drechtsteden in Dordrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld