Huizen waar lief en leed met elkaar is gedeeld, gaan tegen de vlakte

SLIEDRECHT – Voor oud-bewoners van de woningen in de professorenbuurt moet het toch wel indruk maken, dat hun huis nu na zeven jaar (na het plan voor sloop – red.) plat gaat en plaats gaat maken voor herontwikkeling Burgemeester Winklerplein. 

Ontwikkelaar Windroos is nu eigenaar van de grond. Hier worden dinsdagmiddag de huizen aan de Prof. Lorenzlaan gesloopt. Woningen, waar gezinnen lief en leed met elkaar deelden, waar kinderen zijn geboren en zijn opgegroeid. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het gaat om in totaal 22 woningen die plat gaan. Over twee andere huizen is nog geen besluit gevallen of deze worden gesloopt. “Deze twee zijn nog eigendom van woningcorporatie. Misschien vinden we nog een alternatief. Er zijn wel plannen, maar een besluit is nog niet genomen”, zegt projectmanager Marcel Weijts van Tablis Wonen. 

Wachten
Eigenlijk zouden de huizen al in 2020 zijn gesloopt, maar het was wachten op een ontheffing voor flora en fauna. Het krijgen van de vergunning heeft volgens de verkoper van de grond woningcorporatie Tablis Wonen bijna een jaar geduurd. Weijts: “Het was wachten op de vergunning, want er zaten mussen bij de woningen. Ontwikkelaar Windroos is nu eigenaar van de grond en sloopt de huizen.” Dat slopen van de huizen inclusief de fundering en het verwijderen van het puin duurt naar verwachting tot begin april 2021.

4 gedachten over “Huizen waar lief en leed met elkaar is gedeeld, gaan tegen de vlakte”

 1. Prof. Lorentzlaan zijn 10 woningen nummers 4 – 22
  Chr. Huygensstraat zijn 6 woningen nummers 1 – 11
  Anthony van Leeuwenhoekstraat zijn 8 woningen nummers 2 – 16
  Welke twee woningen er door Tablis worden bedoeld is mij niet duidelijk
  Dan moet de Apotheek ook worden afgebroken dat is officieel Prof. Lorentzlaan nummer 2
  Later heeft de Apotheek er voor de ingang ervan gemaakt Burg. Winklerplein 22 a

 2. Wederom het gevolg van een veelvoud aan snobistische ideeën van ‘ons’ B&W collectief. Prima huizen gebouwd in de jaren zestig. Ik woonde twee jaar in de Moerwijk in Den Haag (Rederijkerstraat), in een huis gebouwd in 1933. Alle ‘slechte’ huizen in deze wijk staan er nog steeds.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld