Horeca mag prijsacties voeren, vindt meerderheid gemeenteraad

SLIEDRECHT – VVD en Slydregt.NU wilden dat Happy Hours, korting op sterke drank, mogelijk wordt in de horeca. Al zeven jaar is dit in Sliedrecht onmogelijk. Ze noemden dit ‘betutteling’. Een amendement werd met tien stemmen voor en negen stemmen tegen aangenomen. Dat betekent het schrappen van Artikel 3, prijsacties in de horeca. 

Dat betekent een aanpassing na zeven jaar van deze regeling. (Stockfoto) 

“Met het schrappen van het betuttelende Artikel 3 wordt het Sliedrechtse horecaondernemers mogelijk gemaakt alcoholhoudende dranken te verstrekken voor een gereduceerd tarief. We zijn van mening dat horecaondernemers prima zelf kunnen kiezen of ze dergelijke acties willen voeren. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat onze ondernemers verstandig omgaan met deze mogelijkheid”, stelden VVD en Slydregt.NU.

Geen noodzaak
SGP-ChristenUnie en CDA waren tegen. Net als het College van B & W. “Het voorstel is niet betutteld. Het gaat hier over de alcoholwet met als doel het verminderen van de schadelijke gevolgen van het gebruik. En zodoende de noodzaak om dit te regulieren. Er is een keuzen vrijheid, maar we zien ook de gevolgen van te veel gebruik. Het is goed om dat gebruik te begrenzen. We hanteren deze beperking van de prijsacties sinds 2015”, sprak burgemeester Jan de Vries (CDA), die er niets voor voelde er nu van af te wijken. 

Illussie
Volgens fractievoorzitter Sjors van Wijngaarden (VVD) vond dat over het woord betuttelen nog wel van mening kan worden verschild. Van Wijngaarden kan geen voorbeelden noemen dat er iets uit de hand gelopen is. “Het tegenhouden van prijsacties in de horeca is een illusie”, stelde Van Wijngaarden. De Vries wil met de maatregel overmatig alcoholgebruik voorkomen. Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) snapte de zorgen van De Vries niet. Het amendement werd in meerderheid aangenomen. De alcoholverordening zelf werd unaniem aangenomen.

1 gedachte over “Horeca mag prijsacties voeren, vindt meerderheid gemeenteraad”

  1. Grandioos om te zien dat de VVD het woord betutteling gebruikt. De markt reguleert zichzelf toch? Overmatig alcoholgebruik voorkomen doet de horeca zelf.

    Tegelijk is het geen moeite voor de VVD om de betutteling van zondagsrust aan de winkeliers te handhaven met uitzondering van winkels uit het zicht terwijl ook niemand voorbeelden kan noemen dat er dan iets uit de hand zal lopen.

    Het is natuurlijk allemaal niet zo belangrijk maar als men selectief gaat winkelen met het woord BETUTTELING, was dan zo principieel geweest om niet mee te doen in dit
    college. Deze betutteling kan nog iets als overmatig alcoholgebruik voorkomen, die andere is echt betutteling. Ongeloofwaardig VVD.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld