Honderden miljoenen meer voor verbetering snelweg A15

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Het rijk trekt nog eens € 375 miljoen extra uit voor verbetering van een deel van de snelweg A15. Het gaat om het gedeelte tussen Papendrecht en Gorinchem. Met name de aanpassing aan geluidsschermen, viaducten en de weg zelf kosten veel meer dan tot nu toe begroot. Dat bericht vrijdag 27 november 2020 de rijksoverheid. Nu is er rond € 750 miljoen beschikbaar voor het tracé. 

In de MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem wordt een oplossing gezocht om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren op de A15 ten westen van de aansluiting Sliedrecht-West tot en met de aansluiting Arkel, ten oosten van knooppunt Gorinchem. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tekst gaat verder onder tweet.

Afspraken
Minister Van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat, minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Van Veldhoven (D66) van Infrastructuur en Waterstaat hebben met regio’s afspraken gemaakt om de bereikbaarheid van weg, water en spoor op veel plekken in Nederland te verbeteren. De bevolkingsaantallen groeien, er ligt een grote opgave voor meer woningen en investeren in infrastructuur blijft nodig. Een overzicht van alle afspraken die in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) zijn gemaakt, waaronder die voor de snelweg A15, is door de bewindslieden naar de Tweede Kamer gestuurd. 

Blij
Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer en Vervoer, lid van het Drechtstedenbestuur en lid van de stuurgroep A15, reageert vrijdagmorgen naar de redactie van online krant Sliedrecht24. Hij is blij met de extra investering. “Dit brengt de voorkeursvariant van twee keer drie rijstroken haalbaar. Men is nu bezig met de verbreding tot Sliedrecht-Oost. Over een paar jaar kan dat doorgetrokken worden tot (voorbij) Gorinchem. Mooi vooruitzicht!”, aldus Spek.

4 gedachten over “Honderden miljoenen meer voor verbetering snelweg A15”

  1. Meneer Cornelis Pijl U komt waarschijnlijk nooit buiten of buiten Sliedrecht !
    Er wordt wel degelijk gewerkt aan de A15, bij Papendrecht zijn ze druk bezig met aanpassen van de viaducten bij Oud Alblas verder liggen er ook al stukken aan de Noord kant van de A15 waar zandwallen zijn aangebracht voor het inklinken van de bestaande grond achter de vangrails zo dat als het zo ver is daar gelijk begonnen kan worden met het aanpassen van de rijstroken.
    Dus niet gelijk zo hoog van de toren blazen als U U zelf niet kan inbeelden wat voor voorbereidingstijd het nodig heeft om zo’n project te verwezenlijken.

  2. Ben toch wel verbaasd… Al tig jaar was dit de bedoeling, maar het kon nooit tot Gorinchem vanwege de ruimte bij Schelluinen tussen kanaal en spoor. Of waren toen de financiën belangrijker dan het verkeer??? Gaat men nu het spoor aanpassen of het kanaal??? Of rekent men nu met smallere auto’s o.d.? Ben wel erg nieuwsgierig hoe men dat gaat oplossen.
    Wel blij dat men eindelijk toch eens opnieuw een poging gaat doen… (daar kunnen die meerdere kosten wel eens voor nodig zijn).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld