Honderden borden moeten kiezer in maart 2022 naar stembus lokken

SLIEDRECHT – Er komt in februari en maart 2022 een grootscheepse campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente Sliedrecht plaatst in het dorp 200 extra driehoeksborden. Dat blijkt uit afgegeven vergunningen door de gemeente Sliedrecht. 

De borden moeten Sliedrechters wijzen op het gebruik maken van hun stemrecht. (Archieffoto Richard van Hoek/ Sliedrecht24)

De afgelopen jaren gingen vele duizenden kiesgerechtigde inwoners niet naar de stembus. Daarin ziet de gemeente Sliedrecht graag een verandering. Het aantal stemmen bepaalt hoeveel zetels een politieke partij uiteindelijk krijgt in de gemeenteraad. Sliedrecht telt 21 raadszetels. De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 16 maart 2022.

6 gedachten over “Honderden borden moeten kiezer in maart 2022 naar stembus lokken”

 1. Helemaal eens met Joop Keesmaat. Stemmen moet. Maar er zijn grenzen. Als stemmen zou betekenen om weer vier jaar niets meer te horen en besluiten te zien waarvoor je juist niet gestemd hebt, zonder uitleg of tenminste een toelichting, is niet stemmen ineens een proteststem geworden.

  Voor de zoveelste keer daarom een oproep: kijk eens vier jaar terug, hoe zijn de partijen omgegaan met de inwoners, hoe is geluisterd naar de eigen achterban etc? Ik stel voor om even naar de opinie pagina te gaan van Sliedrecht 24 en alle vragen te beantwoorden, van ruzie in het college tot bouwen n Noord etc.

  Ik ben liefhebber van je columns maar dat geluid en die mening hoor ik niet terug bij de meeregerende partij en de wethouder.

 2. Allereerst, 200 extra driehoeks-borden lijkt mij wel heel erg veel, maar het zou kunnen.
  Overigens begrijp ik uit het bericht, dat dat geen “reclameborden” van/voor de politieke partijen zijn, maar borden om veel meer mensen te bewegen om te gaan stemmen. Dat is m.i. een nobel streven.

  Sterker nog, ik ben van mening, dat we het bij de komende GR verkiezingen als burgers/bewoners ook de hand in eigen boezem moeten durven steken en het andersom moeten benaderen, d.w.z. niet zeggen “ik ga niet stemmen want het haalt toch niets uit”; nee gewoon allemaal dit keer echt gaan stemmen.
  Maakt mij niet uit op welke partij, maar gewoon gaan stemmen, zodat we een opkomst van meer dan 90% hebben en pas dan krijgen we een juiste afspiegeling van de bevolking in de gemeenteraad. Als we allemaal gaan stemmen, dan kon er nog wel eens een heel verrassende uitslag komen, toch?
  “Niet gaan stemmen” zou qua negatieve uitstraling net zoiets moeten worden als “roken” of “te hard rijden”, etc.
  Dus zet 16 maart 2022 in je agenda en “gewoon doen”.

 3. De vraag wordt gesteld: Wat voor zin heeft stemmen als SGP/ChristenUnie gniffelend zit te wachten op dubieus verkregen overwinning?
  Ben benieuwd wat de échte verkiezingsuitslag zou zijn zonder creatieve telling. Wat gaat er onder tafel door?
  Tot nu toe heb ik daar geen antwoord op gelezen.
  Terecht, denk ik want voor dergelijke vragen en complottheorieën is een bekend gezegde
  toepasselijk: “Antwoord de dwaas naar zijn zotheid niet!”
  En nee, ik ben geen SGP/CU lid

 4. Wat voor zin heeft stemmen als SGP/ChristenUnie gniffelend zit te wachten op dubieus verkregen overwinning?
  Ben benieuwd wat de échte verkiezingsuitslag zou zijn zonder creatieve telling. Wat gaat er onder tafel door?

 5. Het aantal inwoners van een gemeente ( en niet het aantal stemmers !) bepaalt het aantal gemeenteraadszetels. Dat aantal inwoners is ook van belang voor vergoedingen en salaris van B&W, raadsleden en vaak ook ambtenaren.
  Daarom willen ook hier in Sliedrecht bestuurders en politici graag groeien, liefst met duurdere woningen, want die leveren weer meer belasting op. en zo is het kringetje rond.
  Ik wens dat een groot aantal stemmers, als ze 200 borden zien straks daar rekening mee houden.

 6. Je moet nooit te snel reageren maar hiervoor maak ik een uitzondering. Ik geloof dit niet. 200 extra borden om te gaan kiezen????

  Hieruit blijkt opnieuw dat de politiek, en in het bijzonder de Sliedrechtse politiek, werkelijk niet begrijpt WAAROM mensen afhaken. Wat komt er dan op die borden?

  – Stem op mij want dan hoort U, beloofd, 4 jaar niets meer van ons?
  – Stem op mij dan beloven wij U dat onze plannen ‘een wetenschappelijke basis hebben’ want wij zijn vrijgevig in onderzoeken die bevestigen wat wij willen en geven daar veel geld aan uit?
  – Stem op mij want wij hebben uit vele plaatsen en vele provincies wethouders op de lijst staan die Sliedrecht heel goed kennen?
  – Stem op mij want dan breken we tegen uw wil een mooi oud pand af ?

  Ik heb echt respect voor al die raadsleden en partijen die toch maar de moeite nemen om mee te doen en begrijp hoe moeilijk besturen is.

  Maar dat verschrikkelijke gebrek aan transparantie, dat geen antwoord geven op vragen, geen verantwoording afleggen…….DAAR ligt de oorzaak dat er minder gestemd wordt. En niet in het feit dat inwoners de datum zijn vergeten!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld