Hoe kun je als lokale onderneming toch je gewenste doelgroep bereiken?

SLIEDRECHT – Als bedrijf is het belangrijk om je doelgroep goed in kaart te brengen. Je doelgroep is de groep mensen waar jij in je onderneming op focust, zodat zij aankopen gaan doen. Wanneer je doelgroep loyaal is aan jouw merk, zul je zien dat je automatisch meer naamsbekendheid opbouwt. Met de juiste marketingstrategie weet je op een goede manier je doelgroep te bereiken. Wil je als Sliedrechtse ondernemer weten hoe? Lees dan snel verder.

Het belangrijkste wat je als bedrijf goed moet onthouden is het aanspreken van de juiste doelgroep en hen motiveren tot aankoop. Dan zul je een loyale klantenkring opbouwen en door middel van SEO zul je blijven groeien in de organische zoekresultaten. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Een sales funnel is een marketingmodel dat het proces beschrijft waarbij een persoon (binnen de doelgroep) in een product of merk geïnteresseerd is en daadwerkelijk klant worden. Allereerst creëer je bewustwording bij je doelgroep. Je maakt bijvoorbeeld reclame door middel van advertenties, de doelgroep zal naar je website of naar je social kanalen worden geleid waar je hen vervolgens gaat informeren. Je maakt je aanbod bekend of vertelt wat meer over je bedrijf. Dan komt de overweging bij de doelgroep waarbij zij een aankoop overwegen te maken. Dit is een van de belangrijkste fases. Hierbij maakt de consument daadwerkelijk een aankoop en wordt het een klant. Alles van de pagina waarop de klant terecht komt moet dus perfect zijn, van tekst tot afbeeldingen. Wanneer de klant een aankoop doet is het zaak om hen loyaal te maken aan je merk. Houd hen betrokken en geïnformeerd door bijvoorbeeld je social kanalen of een nieuwsbrief, en verras hen met jouw nieuwe aanbod!

SEO optimalisatie implementeren
Natuurlijk is zo een sales funnel heel belangrijk, maar je wilt niet altijd starten met adverteren omdat dit op langer termijn veel geld kost. Maak daarom gebruik van SEO optimalisatie. Op deze manier optimaliseer je de content, technologie en autoriteit van je website en zul je een hogere positie in Google bemachtigen. Door gebruik te maken van zoekwoorden die je doelgroep in Google zoekt zal je website relevanter worden en meer weergave krijgen in de zoekmachine. Op deze manier zul je gratis meer zichtbaarheid krijgen en hogere aantal organische bezoekers krijgen, wat op langer termijn erg belangrijk is. Er zit veel kennis en kunde achter website optimalisatie dus schakel desnoods een SEO optimalisatie bureau in. SEO vergt tijd dus onthoud goed dat dit een strategie is voor de langer termijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld