Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Hitteplan van kracht met advies blijf uit de zon en drink voldoende

SLIEDRECHT – Het Nationaal Hitteplan is sinds woensdag 24 juni 2020, 10.00 uur, in o.a. Zuid-Holland in werking. Dat bericht het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat betekent dat de overheid mensen oproept om genoeg te drinken, dunne kleren te dragen en zo mogelijk de schaduw op te zoeken. Wie de zon in gaat, moet zich insmeren of zich tegen de zon beschermen. 

De zon schijnt zo krachtig, dat je de kans loopt om binnen een kwartier te verbranden. Het wordt vandaag een warme dag, waarbij de temperatuur boven de dertig graden kan stijgen. Onlangs werd bekend dat in Sliedrecht relatief veel huidkanker voor komt. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het is en blijft een advies. Ook is er een advies voor gebruik van ventilatoren i.v.m. het coronavirus.

Tekst gaat verder onder tweet.

Mensen moeten ook elkaar in de gaten houden, vindt het RIVM. “Want de hitte kan gevaarlijk zijn voor ouderen, baby’s en chronisch zieken. Maar ook voor mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en zij die leven in een sociaal isolement”, schrijft het RIVM woensdag. 

Luchtstroom
Vanwege het coronavirus ziet het Nationaal Hitteplan er wat anders uit. RIVM: “Mensen kunnen gewoon een ventilator gebruiken voor verkoeling, eventueel met een bevroren flesje water ervoor, maar het RIVM raadt aan om ervoor te zorgen dat de luchtstroom van de ventilator niet van de ene naar de andere persoon gaat.” Het Nationaal Hitteplan geldt ook voor de komende dagen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld