Het Groot Reformatiekoor zoekt zingende leden

SLIEDRECHT – Zingt u straks mee in een nieuw landelijke koor? Het Groot Reformatiekoor. In verschillende regio’s in Nederland worden koren gestart, die dit jaar en volgend jaar gezamenlijk landelijk optredens gaan verzorgen. Medio april 2016 wordt gestart met een afdeling in de regio Sliedrecht onder leiding van musicus-dirigent en geboren Sliedrechter Martin Zonnenberg.

Gerepeteerd zal er worden in de Grote Kerk van Sliedrecht. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor zal verschillende composities ten gehore brengen, die gerelateerd zijn aan de Reformatie en aan Maarten Luther. (Website-afbeelding Het Groot Reformatiekoor)

Andere plaatsen waar koren starten zijn: Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld/Ede, Bollenstreek/Katwijk, Geldermalsen, Goes, Hardenberg, Heerenveen, Hollandscheveld, Krimpen a/d IJssel, Middelharnis, Nijverdal, Nunspeet, Terneuzen, Tholen, Oud-Beijerland en Urk. 

CD en video
Na de start in Sliedrecht studeert het koor nog drie keer in eigen regio (september en oktober). Op 15 oktober 2016 is er een landelijke dag in de Sint-Joriskerk te Amersfoort. Tijdens deze dag wordt er een CD opgenomen o.l.v. Martin Zonnenberg, Peter Wildeman en Joost van Belzen. ’s Avonds zal er een officieel concert zijn in de Joriskerk, waarbij onder andere het eerste deel van de Reformatie-cantate wordt uitgevoerd en waarvan video-opnamen worden gemaakt.

Duitsland
Na dit eerste optreden volgen er nog meer landelijke optredens in Goes en Putten én concerten in de eigen regio o.l.v. de eigen dirigent en organist/pianist. Optioneel is de tweedaagse koorreis naar Lutherstad Worms, in Duitsland. Het project wordt ondersteund door Refo500 en stichting In de Rechte Straat (IRS). In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, het Geneefse Psalter, Een vaste Burcht enzovoort. 

Kosten
Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Opgeven kan via de website, waar ook alle informatie over het koor staat. Als u zich inschrijft voor het eenjarige project, dan zijn de kosten € 75,=. Schrijft u zich direct in voor het tweejarige project, dan zijn de kosten € 125,=. Hiervoor ontvangen de koorleden een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen-CD met de zangpartij erop.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld