‘Hasselt’ winnende foto bij Jan Koppelaar Fotografie

SLIEDRECHT – Bij de verkiezing ‘Foto van het jaar 2017’ van de Sliedrechtse ondernemer Jan Koppelaar Fotografie is als  winnende foto, een foto gemaakt in Hasselt (Overijssel) gekozen. Koppelaar maakte deze tijdens zijn zomervakantie op de Veluwe. 

De ‘Foto van het jaar 2017’ gemaakt door Jan Koppelaar. Deze foto kreeg 25% van de stemmen en dat komt neer op 15 stemmen. 

Een week lang kon door bezoekers van de website van Koppelaar worden gestemd op twaalf foto’s. Het was spannend tussen 3 foto’s: augustus (25%), januari (21,7%) en mei (21,7%). In totaal zijn 60 stemmen uitgebracht. Sommigen anoniem, maar 47 personen hebben hun gegevens achter gelaten om zo kans te kunnen maken op de gratis workshop ‘Landschapsfotografie’ ter waarde van € 110,00. De gelukkige winnares heeft inmiddels een mail ontvangen. Jan Koppelaar geeft diverse workshops, zowel in groepsverband als op individueel niveau. Op zijn website kunt u hierover meer informatie vinden.

Winnend
Al voordat hij op vakantie ging, was hij op zoek naar mooie plaatsen. “Zo kwam ik onder andere bij de ‘skyline van Hasselt’ uit. Google Earth leerde mij dat er aan de overkant gekleurde boten moesten liggen. Een compositie was geboren”, zegt Koppelaar, “Echter is het licht in de fotografie van cruciaal belang. Ik wist dat de zon schuin achter mij onderging, waardoor de skyline mooi aangelicht kon worden. Door dit en het weer in de gaten te houden, ben ik op den duur naar Hasselt gereden en heb ik deze foto kunnen maken.” 

1 gedachte over “‘Hasselt’ winnende foto bij Jan Koppelaar Fotografie”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld