Hardrijders Ouverture zijn CDA doorn in ’t oog

SLIEDRECHT – Het CDA Sliedrecht wil dat er een einde komt aan te hoge snelheid op de Ouverture, nabij wijk Baanhoek-West in Sliedrecht-West. Raadslid Vincent Prins (CDA) stelde begin oktober 2021 vragen over de situatie aan het College van B & W. “Uit metingen blijkt dat vijftien procent daar harder rijdt dan 55 kilometer per uur. Dat vind ik veel te veel. Ik hoop dat het externe bureau snel met aanbevelingen komt voor een betere verkeersveiligheid”, reageert Prins donderdag 14 oktober 2021 na het ontvangen van een antwoord.

Prins stelde vragen over de snelheids- en intensiteitsmetingen op de Ouverture. Deze zomer is het verkeer op de Ouverture gedurende een aantal weken gemeten (o.a. de snelheden). (Foto Vincent Prins)

Tijdens het verkeersoverleg met de politie zijn deze resultaten besproken, bericht het college. De snelheidsresultaten in de periode 28 juni – 11 juli 2021 (en de gegevens die uit het programma VIA zijn gehaald – red.) gaven volgens het college geen aanleiding voor de politie om hier te gaan handhaven. De V85 (maximumsnelheid van 85% van de passanten) is 54 – 55 km/uur. Vijftien procent rijdt dus harder. “Wel blijven we de Ouverture monitoren. In november is het volgende verkeersoverleg (met de politie en brandweer – red.) waar we de Ouverture agenderen en bespreken. Inmiddels heeft het bureau Exante opdracht gekregen om de Ouverture verkeerskundig te onderzoeken, te toetsen op verkeersveiligheid en met aanbevelingen inzake mogelijke oplossingen te komen”, antwoordt het college. 

8 gedachten over “Hardrijders Ouverture zijn CDA doorn in ’t oog”

  1. Op de Ouverture valt het wel mee, staat wel een bord 30. Auto’s rijden ver weg van de huizen. Baanhoek ook 30km zone daar wil de politie niet controleren. Auto’s rijden met snelheden van 80 langs kinderen. Toeteren en passeren, steken middelvinger op je als je 40 rijdt met de auto.

  2. Sinds de A15 verbreed is naar 3 banen………… tot Hardinxveld staat het verkeer op de A15 3 km verderop stil!!! Wat gebeurt er nu? De mensen gaan over de Ketelweg in Papendrecht via de Ouverture naar de A15 dus….. het vervolg is dat het verkeer aldaar vanaf halverwege de middag volledig stil staat. Dus dat hard rijden valt wel mee!!! Al het verkeer komt van de A15 af en rijd nu door Sliedrecht en daarom staat daar alles stil!

  3. Ik ben blij, dat het dhr. Prins (CDA) niet ontgaan is, dat daar te hard wordt gereden. Maar, zoals ook in de reacties wordt gemeld, wordt er in ons dorp op veel meer plaatsen de maximale snelheid overschreden. Dit één-tweetje met z’n eigen CDA Wethouder is wel begrijpelijk, zo in de aanloop naar de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Maar laat dhr. Prins ook eens aandacht besteden aan de totale verkeersontwrichting in ons mooie Sliedrecht, door de ‘wel-door-dachte’ planning van het aanpassen van de Craijensteijn, het vervangen voor rioleringen en aanleg van leidingen voor het warmtenet. Dit onder de verantwoording van die zelfde Wethouder. Voor het komende onderzoek, moet elke inwoner weer in de buidel tasten, terwijl de te zware rechter voet van veel bestuurder hierdoor niet wordt belast. Zet mobile flitspalen in i.p.v. de Smileys, die her en der langs onze wegen verschijnen!

  4. Snelheidsmetingen mogen best bij meerdere wegen gebeuren.
    Niet alleen de Ouverture heeft hier last van.
    Er is ook geen handhaving meer, dit is ook een groot probleem.

  5. Er zijn nog meer racebanen in Sliedrecht, kunnen ze daar ook wat aan doen of heeft dat geen prio vanwege dat er niemand van de raad er woont?

  6. Weer een exrern bureau voor onderzoek. Dat kost klauwen met geld. Er moeten gewoon meet toezichthouders komen net zoals in de gemeente Zwijndrecht. Daar zijn het aantal BOA’S verdubbeld. De BIA’s worden nu geleend,/gedeeld met Papendrecht en bij onderzoek blijkt dat de efficientie minimaal is Dus dergelijke ,Aken moeten eens besproken worden. Ik heb al in geen maanden ern wijkagent gezien. Deze agenten mieten bijspringen om de zogenaamde noodhulp van de politie te bemannen, anders kan deze dienst ook niet draaiende worden gehouden. Dit is al enkele jaren zo. Eigenlijk te triest voor woorden. Toezich en handhaving is gewoon heel slecht binnen onze gemeente. Tijdens het feiligheidsoverleg worden er gedoreksgroeoen gevormd, die wisselend met elkaar 9 minuten mogen praten. Daar komt n.m.m. totaal niets van terecht. Waar geen toezicht en handhaving is, is het ern plek maar de criminaliteit zal gaan toenemen. De subjectieve pakkans moet vergroot worden en dan bereik je alleen als er toezicht en handhaving is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld