Gemeente heeft geen flauw benul wie over informatiekasten in dorp gaat

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft geen idee wie de beheerder is van de informatiekasten in het dorp. Ze staan onder meer langs de Rivierdijk, Parallelweg en Ouverture. Het levert een vreemde situatie op.

Deze uiting van Sliedrecht24 hangt in de informatiekast aan de Parallelweg. Een oude reclameuiting van de online krant is daar inmiddels over de gemeenteplattegrond gezakt. De gemeente Sliedrecht heeft geen oplossing hoe de poster kan worden verwijderd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Een oude uiting van 2016-2017, het contract is dus al jaren verlopen, krijgt online krant Sliedrecht24 niet uit de kast verwijderd. De redactie is al bijna een jaar met de gemeente in gesprek om dit probleem op te lossen. De eigenaar van de informatiekast was niet te achterhalen. Toen bij de gemeente Sliedrecht werd aangeklopt, bleek dat de gemeente ook geen oplossing wist. Ze kenden de eigenaar niet. De exploitatie van de informatiepanelen zou al verschillende keren zijn overgenomen en zodoende het spoor bijster zijn.

Niet haalbaar
Alleen met het weghalen van de kasten, zou de gemeente erachter kunnen komen, Maar dat ligt juridisch gevoelig, omdat in de kasten commerciële uitingen hangen. Daar zijn contracten voor en daarvoor wordt door de adverteerder betaald. Of al jaren niet meer. Maar de gemeente is toch ook adverteerder met hun plattegrond? Zou toch ook facturen elk jaar moeten ontvangen? Het blijft een vreemd verhaal.

Raad blijft stil
Niet bekend is hoe de gemeente Sliedrecht dit probleem gaat oplossen. De gemeenteraad is door Sliedrecht24 met een brief eerder op de hoogte gebracht van het probleem. Geen enkele politieke partij schijnt de situatie te interesseren, want vragen worden niet gesteld. Doordat de gemeente niet weet wie de eigenaar is, blijven ook welkomstteksten bij de entree van de gemeente zoals aan de Ouverture al zeker drie jaar ongewijzigd (verdachte situatie, 112 – red.). Als niets wordt ondernomen, dan blijft de gemeente in deze situatie zitten. 

3 gedachten over “Gemeente heeft geen flauw benul wie over informatiekasten in dorp gaat”

  1. Bij de jachthaven staat er ook één voor het oude gemeentehuis. Onzinnig groot en uitzicht bedervend. GEEN gezicht.

  2. Hopelijk heeft de gemeente de contracten wat betreft de “Las Vegas” reclamemasten langs de A15 wel op orde 😅

Plaats een reactie

*=Verplicht veld