Japans restaurant Oishi Fusion

‘Grote verschillen in huurprijzen gemeentelijke sportaccommodaties in 2020’

SLIEDRECHT – De prijzen die in 2020 moeten worden betaald aan de gemeente Sliedrecht voor het gebruik van een sportaccommodatie, een deel, een hele sporthal of sportveld, verschillen nogal. 

(Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het gaat om prijzen als vereniging, commercieel en niet sport gerelateerde verhuur. Maar ook voor het gebruik van een scorebord of een kleedkamer. Prijzen zijn per uur, per keer of voor een heel jaar. Opvallen de prijzen voor commercieel en niet-sport gerelateerd verhuur. 

Er zitten grote verschillen in de tarieven. Met de prijslijst in de hand wordt niet duidelijk waardoor de verschillen worden veroorzaakt.

Niets veranderd
Sliedrecht24 vroeg daarom woensdagmiddag 18 december 2019 de gemeente om meer duidelijkeid. De oorzaak van de prijsverschillen heeft volgens de gemeente onder meer te maken met de grootte van de zaal en de faciliteiten die de zaal biedt. “Veel verenigingen ontvangen al jaren subsidie voor een deel van de zaalhuur. De eigenaar van de sporthal: de gemeente Sliedrecht bepaalde de prijzen. Deze tarieven worden sinds jaar en dag gehanteerd. Dit jaar is er niets veranderd aan de huurprijzen. Wel is er een prijsindexatie toegepast”, reageert woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht. Hieronder staan de prijzen:


3 gedachten over “‘Grote verschillen in huurprijzen gemeentelijke sportaccommodaties in 2020’”

  1. Gemeente sliedrecht voert een afbraak beleid voor sportclubs. Verenigingen krijgen vanuit het gemeentelijke apparaat geen antwoorden op relevante vragen. Vrijwilligers worden er moedeloos van. De lijst tarieven is ook nog eens niet compleet, er zijn namelijk nog meer accomodaties, waarom zijn die niet vermeld ?

  2. Subsidie, daar hebben kleine verenigingen nog nooit van gehoord, hoge zaalhuur voor kleine sportzaal velen gemeente in Nl zijn lager in uur tarief waardoor kleine verenigingen kunnen blijven bestaan.
    Nu zijn de kosten zo hoog, dat de ouders hoge contributie,s moeten voldoen aan club om te overleven, jammer men wil sport en zeker educatief sport les voor kinderen en jeugd toch juist stimuleren.*

Plaats een reactie

*=Verplicht veld