Japans restaurant Oishi Fusion

Grote vernielingen bij Jongeren Ontmoetings Plaats aan Deltalaan

SLIEDRECHT – Bij de hangplaats naast de Anne de Vriesschool aan de Deltalaan is in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2019 voor duizenden euro’s vernield. Het gaat onder meer om verschillende opgeblazen gele prullenbakken, vernielde verkeersborden. In de avond en nacht is er veel zwaar vuurwerk gehoord vanaf deze Jongeren Ontmoetings Plaats (JOB). Het college vindt de vernielingen zo ernstig, dat het maandagmorgen 21 oktober 2019 na een college-overleg vrijwel zeker besluit om aangifte te doen.

De gemeenschap draait op voor de kosten van de vernielingen. Het College van B & W besluit maandagmorgen of aangifte wordt gedaan. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Ook in natuurspeeltuin ‘In de weer’ was een prullenbak opgeblazen. Verschillende passerende omwonenden zeggen ‘harde klappen’ te hebben gehoord.  

Tekst gaat verder onder tweet.

Nog niet eerder waren de vernielingen zo groot op deze plaats, waar gezien al het afval ‘een feestje’ is gevierd. Andere geconstateerde vernielingen zijn een omver gegane kinderfiets op het nabij gelegen schoolpleinen, fietsen met lege banden en doorgesneden boomlinten. Op het fiets- en voetpad langs de Anne de Vriesschool, tussen de Werenbuurt en de Deltalaan ligt op verschillende plaatsen glas van kapot gegooide flessen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

College
Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte is zaterdagmorgen op verzoek van Sliedrecht24 komen kijken en gaf een reactie. Hij was niet alleen teleurgesteld in het aantal gepleegde vernielingen, maar ook verontwaardigd over de plegers ervan. Spek stelde meteen het hele College van B & W op de hoogte en zegt maandag aan te sturen op het doen van aangifte. Het college gaat volgens Spek maandag deze situatie bespreken en mogelijk meteen maatregelen nemen. Welke dat zijn, kon hij zaterdag nog niet zeggen. Spek benadrukt dat inwoners altijd de vernielingen die ze zien moeten melden, dus ook als het gaat om winkelwagentjes in een sloot.

Inmiddels heeft het gemeentebestuur ook in het werk gezet dat de boel opgeruimd wordt. Spek: “Hiervoor moeten mensen van Beheer Openbare Ruimte op hun vrije zaterdag aan het werk.” De wethouder schat de schade op drie- tot vierduizendeuro.

16 gedachten over “Grote vernielingen bij Jongeren Ontmoetings Plaats aan Deltalaan”

 1. Ben benieuwd of de politie net zo veel actie onderneemt als wanneer ik als burger aangifte doe; of ik bedoel eigenlijk geen actie. Ben zelf ook met 1000 euro schade blijven zitten. Politie komt langs kijkt en besteed op geen enkele wijze aandacht aan bewijs materiaal.

 2. “Ik zou zeggen, ga eens in gesprek met die gasten, voor alles is een antwoord en ongeoorloofd gedrag moet bestraft worden” Dit is het probleem! Aan praten (pamperen) moet gewoon een eind komen en keihard opgetreden worden. Het gesol met alles en iedereen krijg je alleen daarmee onder controle. Dat geleuter over “ga eens een gesprek gaan en er is overal is een antwoord op” moet radicaal stoppen. Te lang laten we ons dit overkomen en wordt alles maar afgedaan met “ja, maar er is ook niks te doen voor die gasten” Dus dan maar tolereren dat ze de boel slopen en opblazen. Zie hoe het ook kan gaan in Sliedrecht met twee gekken die elkaar te lijf gaan met vuurwapens en zwaar gewond konden worden afgevoerd naar ’t ziekenhuis. En wat zal straks de strafeis worden (want ze hadden zo”n slechte jeugd etc) Met zoveel “begrip en tolerantie” vragen we hierom…

 3. Als de instanties, die het monopolie op handhaving met evt. geweld hebben, niet de bereidheid en bekwaamheid tonen om op te treden, dan wil ik gratis een speciale beschermende bril van ze krijgen, waarmee ik dit soort ellende niet meer kan zien en die automatisch mijn hoofd laat wegkijken.

 4. Onze woning grenst aan het park waarin deze “explosieve” ontmoetingsplaats is gevestigd.

  Ik ben ook jong geweest en heb menigmaal gegniffeld toen er een bommetje af ging, maar dit gaat (helaas) van kwaad tot erger. Zelfs op een niveau waarin zaken escaleren.

  Blijkbaar is er aangifte vanuit de gemeenteraad nodig om de politie te mobiliseren.

  Ik zou zeggen, ga eens in gesprek met die gasten, voor alles is een antwoord en ongeoorloofd gedrag moet bestraft worden.

  Met een ontmoetingsplaats, park, “in de weren” en voetbal-/basketbalveld is het m.i. een stukje uniek Sliedrecht wat wat we voor de jongeren moeten koesteren.

 5. Praten over aangifte doen? Wat een domme opmerking. Getuigd van ondeskundigheid. Het is gemeenschapsgeld dus waar maar je je druk om. De burgers moeten het toch ophoesten. Als het privé eigendom is dan praten ze wel anders. Misschien een brief sturen aan de ouders in deze wijk dat dit niet mag!!!!!
  Oplossing: Beleid, meer toezicht politie e.d.. je weet al jaren waar het een rommel is. Hoe kunnen zo weinig politie mensen dit doen??? Ze reageren alleen op incidenten. Meer per s onwel is er niet. Kijk ook even naar autoinbraken afgelopen week. DNA project hiervoor succes worden, dus niet. Nu weer schietpartij in Sliedrecht. 2 gewonden. Politie druk bezig, geen toezicht. Nu nog uit de hand lopen van oktoberfest op Winklerplein, dan hebben we het weer voor elkaar. Even stukje in de krant door burgemeester dat dit allemaal niet mag. Goed beleid van gemeente Sliedrecht. 🤣 Tijd van praten moet nu maar eens voorbij zijn. Gewoon meer toezicht en politie op straat.
  Jop’ s en ontspanruimtes/gelegenheden die vernield worden NIET opknappen c.q. vervangen. Kost de burger dan ook geen geld. Stop met pamperen en gewoon keihard aanpakken.

 6. Lijkt me goed dat in dit soort gevallen inderdaad cameratoezicht komt. Het opdoeken van zo’n hangplek klinkt heel aantrekkelijk, maar dan verplaats je het probleem. Probleem wat we in Nederland hebben met op straat hangende jeugd is veel te lang als een gegeven beschouwd waar we mee moeten leren leven. Vandaag las ik (NOS website, IJslandmethode) dat wanneer jongeren voor middernacht thuis moeten zijn alcoholgebruik enorm afneemt. Er is daar ook een avondklok voor jongeren en buurtwacht spreekt jongeren aan die na bepaalde tijd nog op straat zijn. In IJsland zijn ze er erg enthousiast over en het wordt uitgerold op meerdere plekken met vergelijkbare resultaten. Hoeveel vernielingen zouden er worden gepleegd wanneer de jeugd op een normale tijd op bed ligt? Wanneer dit opnieuw wordt weggehoond moeten we ook niet “janken” wanneer dit elk jaar weer terugkomt, het gaat nl. niet vanzelf over.

 7. Wakker zijn we wel in Sliedrecht na die ‘bommen’ iedere avond weer. Zet eens een camera een avond op een galerij bij de oa Valkhof en ze staan er dan gekleurd op. Of…… verbied dat de wet op de privicy weer? Laat de politie dat dan regelen. Ik stel plaats en stroom, evt. koffie beschikbaar.
  P.S. Ik heb niets tegen oudejaars vuurwerk maar dit is niet normaal.

 8. Schandalig!!!
  Ik stel voor weghalen dat hangplek en parkeerplaatsen er maken voor de scholen. Heb je twee vliegen in 1 klap! Scheelt veel onnodige kosten en het zou het “parkeerprobleem” oplossen bij de scholen!

 9. Je zou toch denken dat bij vernielingen altijd aangifte wordt gedaan?
  Daar hoeft het college toch niet over te vergaderen!

 10. Ik citeer:

  Het college vindt de vernielingen zo ernstig, dat het maandagmorgen 21 oktober 2019 na een college-overleg vrijwel zeker besluit om aangifte te doen.

  Is het dan de norm dat er geen aangifte gedaan wordt als er dingen vernield worden die van mijn belastinggeld betaald zijn? Heeft daar in de buurt nou niemand iets gehoord of gezien?
  Politie, aan de slag in deze goudmijn van vingerafdrukken!

 11. Gewoon ronduit schandalig!!!
  Misschien worden ze eens wakker in Sliedrecht dat het hier niet goed gaat zo! Het is nog maar oktober!
  Wij moeten als nette burgers straks wel veel betalen zeg!

 12. Cameras? Handhaving? Hufterproof inrichten?

  Maar vooral ban andermans spullen afblijven stelletje stakkers?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld