Grootveld loopt volgende maand voor 40e keer Nijmeegse Vierdaagse

SLIEDRECHT – Het volbrengen van de Nijmeegse Vierdaagse is al een prestatie op zich. Wandelaar Ed Grootveld (62) doet dinsdag 16 juli (t/m vrijdag 19 juli 2024 – red.) voor de veertigste keer mee. Ook nu weer voor hetzelfde goede doel, sinds 2017 loopt hij voor stichting Sulalam.

Ed Grootveld loopt elke dag vijftig kilometer. Vier dagen lang. Hij start dan om 04.00 uur. “Meestal ben ik rond 14.00 uur weer binnen. Soms gaat het minder en loop je met een blaar en als je pech hebt met wel zes of zeven blaren. Maar ook dan zet ik door”, vertelt Grootveld. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In alle jaren zag Grootveld het aantal deelnemers groeien. Veertig jaar geleden waren dat er 23.000; nu inmiddels 47.000. Hij noemt de Nijmeegse Vierdaagse een uniek evenement. “Nijmegen is een mooie stad en de omgeving is ook prachtig. De Nijmeegse Vierdaagse is alles voor mij. Ik denk het hele jaar aan de Vierdaagse. Als je het zelf niet hebt meegemaakt, kun je niet begrijpen wat voor belevenis het is”, vult Grootveld aan.

Tekst gaat verder onder foto.

Steunen
Opgeven staat niet in zijn woordenboek. “Je moet het willen, is mijn motto. Ook al wordt het nu ik ouder word steeds zwaarder. Ik kijk er steeds weer erg naar uit.Veel mensen in Sliedrecht en omgeving weten al dat ze mij kunnen sponsoren. Ik loop voor het zendelingen echtpaar Peter en Anne-Marie Dekker. Zij doen ontzettend goed en belangrijk werk in de stad Makassar in Zuid Sulawesi in Indonesië. De drie doelen waarvoor ik sponsorgeld inzamel zijn een voedselprogramma voor ouderen, beter onderwijs voor kleuter- en basisschool en gehandicapten”, zegt Grootveld, die doorverwijst naar deze website met alle informatie.

2 gedachten over “Grootveld loopt volgende maand voor 40e keer Nijmeegse Vierdaagse”

  1. Ed, ik wens je heel veel succes en doorzettingsvermogen en natuurlijk daarbij heerlijk wandelweer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld