Groen laat zijn tekeningen en schilderijen zien

SLIEDRECHT – In de maanden april en mei toont kunstenaar Martin Groen uit Sliedrecht zijn tekeningen en schilderen in bibliotheek AanZet, vestiging Sliedrecht, aan de Scheldelaan 1. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u het werk bewonderen. De toegang is gratis

Kunstenaar Martin Groen maakt veelal tekeningen met pen, marker, viltstift, maar ook schilderijen met acryl en werken van en met hout en zelfs vermicelli. (Bibliotheek AanZet) 

Zijn uitgangspunt is het spel tussen figuratief en abstract. Hij heeft oog voor details. Martin Groen geeft de realiteit een eigen originele interpretatie. Hij beeldt de Bijbel uit in voedsel en een portret componeerde hij in letters van Al Bundy. Opvallend in zijn werk zijn de mooie vrolijke kleuren en de preciesheid van de techniek. Inspiratiebronnen zijn de natuur, de religie, de eigen fantasie en kunstenaars als Mondriaan, Malevich en vooral Vincent van Gogh. Groen werd in 1986 geboren in Dordrecht. Hij studeerde Multimedia Design aan het Grafisch lyceum in Rotterdam en werd daarna Bachelor of Fine Arts aan de kunstacademie St. Joost in Breda. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld