Griendencollege wil dat ‘alstublieft’ wordt gezegd

SLIEDRECHT – Leerlingen van het Griendencollege worden aangemoedigd ‘Alstublieft’ te zeggen als ze bijvoorbeeld iets in de kantine willen bestellen. Doen ze dat niet dat moet er kleine vergoeding als ‘boete’ worden betaald.

Het is op het Griendencollege ingevoerd bij het nieuwe schooljaar. (Foto Sliedrecht24)

Wethouder Hanny Visser (PRO Sliedrecht) van Onderwijs moedigt dit aan. “Het is een stukje opvoeding. Daar houd ik van!”, aldus wethouder Visser zaterdag 10 september 2016. Visser hoopt dat meer scholen dit overnemen.

7 gedachten over “Griendencollege wil dat ‘alstublieft’ wordt gezegd”

  1. Helemaal niet belachelijk! Dit is een omgangsvorm die iedereen zou moeten worden aangeleerd. Net zoals verkeersregels, waarbij ook niet iedereen voor zichzelf kan uitmaken wat wel of niet goed is. Als je daar alles zou tolereren is het in no time een chaos op de weg… Zo ook in het maatschappelijke leven als er geen omgangsvormen meer zouden zijn! En kijk om je heen naar de verloedering die al is ingetreden door gasten die vinden dat beleefd zijn, respect voor die ander, geen must is… Als dat niet vraagt om een reactie?!

  2. Ook in het basisonderwijs zeggen we alstublieft en dank u wel! Hoort bij de opvoeding. ‘S Morgens zeggen we goedemorgen, tussen de middag eet smakelijk en tot vanmiddag. Na schooltijd geven we elkaar een hand en zeggen we fijne middag en tot morgen of fijn weekend en tot maandag.

  3. Zelf sta ik ook voor de klas en zie als mijn taak niet alleen het bijbrengen van bijvoorbeeld een stukje grammatica, maar ook normen en waarden. Dus op tijd komen, aanspreken met “meneer” of “mevrouw”. Dat doen ze niet 1,2,3 uit zichzelf, dus leer ik ze dat. Denk je dat dit overdreven is, loop dan maar eens een dagje mee of een gemiddelde middelbare school. Respect voor die mensen die daar willen werken zou bij iedere ouder aanwezig moeten zijn, want daar wordt “gerepareerd” wat thuis wordt nagelaten.

  4. Leuke, ludieke actie! Al zou ik eerder zeggen dat je korting krijgt wanneer je ergens beleefd om vraagt, ipv een boete wanneer je ‘alsjeblieft’ weglaat. Deze opvoeding met een knipoog wordt trouwens ook al in veel andere horecagelegenheden toegepast.

    @sjaak: extreem belachelijk is dat velen het niet meer als vanzelfsprekend zien om manier te tonen in de omgang met elkaar. Vrijheid of niet.

  5. Extreem belachelijk dit. Ieder heeft zelf de vrijheid om te bepalen zoiets te zeggen als je daar een boete tegenover zet krijg je heus niet een welgemeend ”Alstublieft”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld