Gratis training leren omgaan met mensen met dementie

SLIEDRECHT – Volgens Het Bonkelaarhuis leven in Sliedrecht naar schatting 550 mensen met dementie. “Naar verwachting stijgt dit aantal in 2040 naar ruim 900”, bericht donderdag 14 september 2023 Het Bonkelaarhuis, dat woensdag 27 september 2023 van 19.00 – 21.30 uur in zorgcentrum Overslydrecht aan Scheldelaan 3 de training Dementievriendelijk organiseert.

Wist jij dat dementie één op de vijf mensen treft? Bij vrouwen is dat zelfs één op de drie! De kans, dat dementie jou of iemand in je (directe) omgeving treft, stijgt daarmee ook. Daarbij wonen steeds meer mensen langer thuis en kom je ook buiten sneller iemand met dementie tegen. (Stockfoto)

Een gratis training, waarin je leert hoe je het beste kan omgaan met mensen met dementie.

Tekst gaat verder onder foto.

Donderdag 31 januari 2019. Regiovoorzitter mr. Arie Slob van Alzheimer Nederland afd. Drechtsteden-Alblasserwaard en toenmalig wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sociaal, Zorg en Welzijn tekenden in Het Bonkelaarhuis het convenant. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Afspraken
De gemeente Sliedrecht is sinds 2019 dementievriendelijk. Afgesproken is samen naar een gemeenschap te streven waarin dementie wordt geaccepteerd, herkent en waarin mensen weten om te gaan met dementie. Zodat het voor mensen met dementie mogelijk blijft boodschappen te doen, naar hun vereniging te gaan of de bibliotheek te bezoeken. “Dit doordat we gezamenlijk hen een hand toereiken wanneer zij het even niet meer weten.” Lees hier meer over het convenant.

Training en aanmelden
Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk om het geleerde te kunnen toepassen. Meld je uiterlijk maandag 18 september 2023 aan per e-mail: mantelzorg@bonkelaarhuis.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld