Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Gran Canaria tegenstander Sliedrecht Sport in Europese competitie

SLIEDRECHT – Met Gran Canaria neemt Sliedrecht Sport Dames1 het voor het eerst in zijn bestaan op tegen een Spaanse ploeg in een Europese competitie. Dat maakt de volleybalvereniging vrijdag 21 augustus 2020 bekend.

De tegenstander is er nog niet eentje van formaat, maar heeft wel alle ambitie om dat te worden. Nooit wonnen de Spanjaarden een hoofdprijs, maar ze spelen wel voor het derde jaar op rij in de Europese Challenge Cup. (Foto via Sliedrecht Sport)

Belangrijker is dat Sliedrecht Sport daarmee een sterke tegenstandster treft. Na een vijfde plaats in de Spaanse Superliga, heeft het team zich fors versterkt. In de tweede week november 2020 wordt eerst uit op de Canarische Eilanden gespeeld. De bestemming voor de 1/16e finale zal ongetwijfeld met gejuich begroet zijn door de trouwe schare aan fans en sponsoren die de blauw-witte ploeg jaarlijks vergezellen op de Europese avonturen. Gran Canaria in november is tenslotte geen straf.

Bondscoach
De Sliedrechtse ploeg belandt daar omdat het afgelopen seizoen beslag wist te leggen op de Nationale Beker. Na het afgebroken seizoen 2019-2020 was de vijfde stek in de Spaanse Eredivisie (Superliga) de eindklassering voor de Iberischen. Daarna werd echter fors geïnvesteerd in tien nieuwe speelsters, onder wie twee speelsters van de landskampioen. Met de voormalig bondscoach als trainer, krijgt Sliedrecht Sport dus nog een hele dobber aan de eilandbewoonsters.

In De Basis
De opening van het Europese strijdtoneel vindt plaats in Las Palmas op het Spaanse eiland op 10, 11 of 12 november 2020. De return staat woensdag 25 november ingepland in De Basis. Het worden voor Sliedrecht Sport de 59e en 60e Europese wedstrijden uit hun bestaan, hopelijk gevolgd door nog meer Europese strijd in de 1/8e finales.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld