Gijsen wint Rapid-vierdaagse bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – Favoriet schaker William Gijsen heeft donderdagavond 26 augustus 2021 met een minimale voorsprong de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse op zijn naam geschreven. Tot de laatste zet was het bij Schaakvereniging Sliedrecht spannend.

Toernooidirecteur Joost Stoker kon na lang rekenen uiteindelijk aankondigen dat William Gijsen (foto) op basis van de meeste winstpartijen de kampioen was geworden van de Rapidcompetitie, die vier avonden duurde. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Gijsen bleef Peter van den Bergh en Floris Verweij nipt voor. Met dit kampioenschap bewees William Gijsen opnieuw tot de sterkste schakers van Sliedrecht te behoren.

Speelsterkte
Ook in categorie B was het tot de laatste seconde spannend. Kersvers nieuw lid Jeroen Brandsma had lange tijd de beste kansen, maar zag op het laatste moment Jurgen de Haan de eerste plaats pakken. Ook De Haan heeft het afgelopen jaar meters gemaakt qua speelsterkte en dat bewees hij nu opnieuw met een kampioenschap. Brandsma werd tweede en Kees van der Does zag zijn goede spel beloond worden met een derde plaats.

Vader en zoon
In categorie C sloeg het Papendrechtse talent Louis Liu hard toe. Met een uitstekende slotavond wist hij de eerste plaats veilig te stellen. Hij bleef de nummers 2 en 3, Simon Kadijk en Ferhat Erdogan, ruim voor en wist zodoende de hoogste trede te betreden. Opvallende uitslag in de laatste ronde was de remise tussen vader en zoon Al-Yassin. Zoon Jabber hield zijn vader Sami in bedwang en wist een keurig halfje te boeken. Donderdag 2 september 2021 begint het nieuwe seizoen bij Schaakvereniging Sliedrecht.