Gijsen winnaar Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek 2021

SLIEDRECHT – Zonder in de laatste ronde in actie te hoeven komen is donderdag 29 juli 2021 schaker William Gijsen de winnaar geworden van het eerste (en hopelijk laatste) Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek. Dat bericht zondag 1 augustus 2021 Schaakvereniging Sliedrecht.

Met 5,5 punten eindigde William Gijsen (foto) een halfje voor het trio Tim Schakel, Jorik Klein en Johan van der Griend. Schakel en Klein remiseerden in de laatste ronde tegen elkaar en daardoor was de toernooiwinst voor de vakantie vierende Gijsen. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

William Gijsen was eerder winnaar van het Open kampioenschap van de Drechtstreek en voegt zo een mooie prijs toe aan zijn inmiddels indrukwekkende palmares.

Sterk toernooi
Op Sonnebornbergerpunten werd Tim Schakel de nummer twee. Een terechte beloning voor Schakel, die een sterk toernooi speelde en alleen van de toernooiwinnaar verloor. Jorik Klein eindigde op de derde plaats, vlak voor de ontketende zeventigplusser Johan van der Griend. In een goede partij wist Van der Griend in de laatste ronde Hans Klein door de vlag te jagen.

Nieuw toernooi
In de eindstand is de negende plaats van Bert Dobber opvallend. In de laatste ronde wist hij de andere verrassing van het toernooi – Rien Lodder – in het verre eindspel te verslaan. Ook Jaap Euser kende een uitstekend toernooi. Joost Stoker werd in de laatste ronde slachtoffer van de offensieve dadendrang van Euser. Zo eindigde een druk bezocht toernooi in de toernooiwinst van één van de favorieten. Vanaf donderdag 5 augustus 2021 heeft er een ‘Gesloten’ rapidkampioenschap plaats dat tot eind augustus 2021 duurt.

1 gedachte over “Gijsen winnaar Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek 2021”

  1. “Op Sonnebornbergerpunten” betekent, dat Tim sterkere tegenstanders verslagen heeft dan Jorik en Johan. Dit wordt ook wel Zwitsers systeem genoemd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld