Gijsen digitale eierkoning bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – Na een enerverend avondje ‘digitaal schaakstukken smijten’ is donderdagavond 1 april 2021 William Gijsen de tweede digitale eierkoning in de historie van Schaakvereniging Sliedrecht.

Na anderhalf uur spelen bleek schaker William Gijsen het beste met de omstandigheden om te zijn gegaan. Gijsen jr. bleef de snelschaaktoppers Jorik Klein en Teunis den Rooijen zelfs ver voor, hetgeen hem de terechte nieuwe eierkoning van Schaakvereniging Sliedrecht maakte. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Het traditionele paasschaaktoernooi om eieren leverde dus ook digitaal veel spektakel op. Veel spelers hadden last van hangende muizen, geheugenverlies van de eerste zetten van standaardopeningen en van vallende eierwekkers, want veel spelers verloren door tijdsoverschrijding.

Nipt
Groep 2 werd een prooi voor eierspecialist Johan van de Griend, die vaak eieren voor zijn geld kiest en vaak remise speelt, maar dit keer dus voor de eieren koos. Hij bleef de verrassende Martijn Stoker nipt voor, maar de vorig jaar getrouwde Stoker kan ook nu met een volle doos eieren thuiskomen. 

Verrassend
De afgelopen online competities hebben nieuwkomer Jan van Heukelum geen windeieren opgeleverd, want hij wist nu met overmacht groep 3 te winnen. Van Heukelum, die de overige leden nog niet in levende lijve heeft ontmoet, gaat met de week sterker spelen en dat leverde nu dus winst op in groep 3. Ook hier een verrassende nummer 2, want de vrouw van André van Dieën had al twee dozen eieren gekocht, maar dat was gezien het succes van echtgenoot André niet nodig geweest.

Op nul
Donderdag 8 april 2021 begint de zevende online competitie. Dan start iedereen weer op nul.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld