Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Gezonde pauzehap van Albert Heijn Sliedrecht voor leerlingen SBO de Akker

SLIEDRECHT – Leerlingen van SBO de Akker hebben dinsdagmorgen 8 oktober 2019 een pauzehap gekregen van Albert Heijn Sliedrecht. Het is deze week ‘de Week van de Pauzehap’ en dus was er niet alleen iets voor de pauze, maar ook lesmateriaal. 

Een groepje kinderen van SBO de Akker maakt hier samen met de juf (l) fruithapjes. Deze gezonde tussendoortjes werden later gegeten en ook uitgedeeld aan de andere leerlingen van de school. Directeur Albert Heijn Sliedrecht, Hans de Ligt, en zijn echtgenote Silvia (m) bezochten voor deze gelegenheid de school. Zij keken mee hoe de leerlingen de pauzehapjes voorbereidden en hielpen de kinderen waar nodig. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Albert Heijn biedt, in samenwerking met het Voedingscentrum en sportkoepel NOC*NSF, een lesprogramma dat leerlingen van basisscholen helpt met een gezondere levensstijl. In heel Nederland gaan basisschoolleerlingen deze week met elkaar aan de slag met gezonde tussendoortjes en verantwoorde pauzehapjes. De supermarkten van Albert Heijn geven in ‘de Week van de Pauzehap’ aan de groepen 5 tot en met 8 van bijna 2.000 basisscholen een gratis productpakket boordevol gezonde 10-uurtjes. Dat is bijvoorbeeld een spies met watermeloenen en banaan of reepjes groente dippen in 100% pindakaas.

Boek
Bij een gezonde pauze hoort ook lekker bewegen. Ook daaraan is gedacht tijdens ‘de Week van de Pauzehap’. Leraren ontvangen ‘De Pauzespelen’, een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF. In het boek staan onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.

Ik eet het beter
De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’ programma. Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter’. Alle materialen sluiten aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs (OC& W) en op de leer lijnen van de Stichting Leerplanontwikkeling.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld