Gezin De Vries wil zich vestigen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De kersverse burgemeester Jan de Vries (CDA) komt met zijn gezin naar Sliedrecht als hij officieel benoemd is als kroonbenoemde burgemeester. Dat vertelde hij dinsdagavond 2 maart 2021 tijdens een persgesprek, na afloop van de raadsvergadering.

Bloemen dinsdagavond voor Jan de Vries. Hij is getrouwd met Anja en heeft drie kinderen. Na 55 jaar verlaat hij het dorp Goudriaan. Zijn vrouw nam hij mee in het sollicitatieproces. De Vries heeft als grote hobby fotografie. Hij maakt makkelijk contact en wil benaderbaar zijn. (Foto Richard van Hoek / gemeente Sliedrecht)

Hij heeft erg veel zin in de nieuwe baan en hij verheugt zich op de kennismaking met de ondernemers en inwoners. Verbinden is voor hem een belangrijk woord. Voorzitter Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van de vertrouwenscommissie denkt met De Vries een goede keuze heeft gemaakt. “Hij heeft veel ervaring op veel terreinen. Hij kan de dag na de installatie zo aanschuiven in de Drechtsteden”, aldus Paas, “We zochten naar de beste kandidaat voor de functie van burgemeester van Sliedrecht.”

Stabiele bestuurlijke omgeving
Jan de Vries is naar de mening van de vertrouwenscommissie een echte verbinder. Hij is in staat de grote lijnen te overzien, processen te bewaken en daar waar nodig bij te sturen om tot een oplossing te komen. Door zijn werkervaring en maatschappelijke activiteiten beschikt hij over een zeer goed netwerk wat zeker tot zijn recht zal komen voor Sliedrecht en de Drechtsteden. De verwachting van de vertrouwenscommissie is dat deze burgemeester zal zorgen voor een stabiele bestuurlijke omgeving met een goede samenwerking tussen inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven, gemeenteraad, college en organisatie. En mede daardoor zal hij als burgemeester een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de opgave waar Sliedrecht met de koers 2030 voor staat. Paas: “In de profielschets vroegen we natuurlijk gezag, leiderschap en verbindende kwaliteiten, aangevuld met humor, geduld en daadkracht van de nieuwe burgemeester. Die kwaliteiten heeft Jan de Vries laten zien tijdens de plezierige selectiegespreken.”

1 gedachte over “Gezin De Vries wil zich vestigen in Sliedrecht”

  1. Gezin De Vries wil zich vestigen in Sliedrecht?
    Volgens mij is dit niet een kwestie van “willen” maar van “moeten”.
    Artikel 71 van de Gemeentewet schrijft voor dat de burgemeester zijn wettelijke woonplaats moet hebben in de gemeente waar hij burgemeester is. Dat zegt natuurlijk niets over zijn gezin, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand die zijn vrouw meenam in de sollicitatieprocedure zonder haar ergens anders zou gaan wonen. Twee dagelijks bestuurders die niet in ons dorp willen wonen, zijn er eigenlijk al twee te veel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld