Gezelligheid en ontmoeting centraal tijdens Boerenmarkt in Parkzicht

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Stichting Waardeburgh organiseert met enige regelmaat verschillende activiteiten voor bewoners van haar zorgcentra. Als onderdeel van de Boerenweek werd woensdagmiddag 23 augustus 2023 in zorgcentrum Parkzicht aan de Lijsterweg weer de Boerenmarkt gehouden. Deze vond plaats in de hal op de begane grond.

Gezelligheid en ontmoeting vormen de hoofdmoot tijdens de themaweek. De activiteitencommissie maakt er samen met zorg-/welzijnsmedewerkers én vrijwilligers ieder jaar voor bewoners weer een feestje van met kraampjes en leuke activiteiten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er waren verschillende kraampjes met onder andere oud-Hollands snoep, kaas, bloemen en planten. Bij de receptie werden muntjes verkocht. Daar kon alles mee worden betaald. Onder het genot van koffie, thee met cake of gebak kon lekker met elkaar worden gekletst. Velen kochten een smakelijk boerenijsje dat door menigeen buiten op het terras werd opgegeten. Overal op de markt waren afbeeldingen van koeien verstopt, hier was een prijsvraag voor bedacht.

Tekst gaat verder onder foto.

Volop activiteiten
Eerder in de week was er al de mogelijkheid om deel te nemen aan boerengym en er was een uitje naar een schaapskooi georganiseerd. Later in de themaweek worden er in de recreatiezaal nog boerenspellen gespeeld. Ook wordt er nog gezamenlijk gekleurd, uiteraard met boerderij als thema.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld