Gemeenteraad zwaait Van der Borg uit met mooie woorden en cadeaus

SLIEDRECHT – Tijdens een videovergadering heeft de gemeenteraad dinsdagavond 30 maart 2021 afscheid genomen van Dirk van der Borg (CDA), waarnemend burgemeester sinds eind maart 2020 van de gemeente Sliedrecht.

Nadat Van der Borg gecontroleerd had of alle raadsleden aanwezig waren, was hij zelf het onderwerp. Cees Paas (links) nam vervolgens het stokje over om een groot deel van de vergadering te leiden. Hij reikte namens de gemeenteraad een aantal cadeaus uit. (Foto van videoverbinding gemeente Sliedrecht)

Tijdelijk voorzitter van de raad Cees Paas (SGP-ChristenUnie)benadrukte de plezierige samenwerking met de gemeenteraad. Hij noemde onder meer de rustige uitstraling. “U heeft ook een bepaalde vorm van vuur gebracht in de organisatie en in de raad. Ook met het oog op de toekomst”, sprak Paas. Daarna mocht Van der Borg een laken optillen met daaronder een verrassing, waaronder barbecuespullen en een goed boek.

‘Machtig mooi’
Daarna voerde fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) het woord. Hij bedankte Van der Borg voor zijn inzet. Verheul refereerde aan ‘de goede berichten’ over de waarnemer. Mensen vinden het jammer dat hij vertrekt. Ook fractievoorzitter Frank Dunsbergen (CDA) benadrukte dat Van der Borg veel ‘voor de kiezen’ heeft gekregen en hij bedankte hem voor zijn inzet. Dunsbergen: “Dirk, je hebt het ‘machtig mooi’ gedaan.”

Intensief
Van der Borg noemde het een intensieve periode. Tijdens zijn speech werd geschorst, omdat de geluidsverbinding wegviel. Kort daarna kwam hij terug en bedankte voor de ‘warme woorden’.  “Ik zie terug op een hele goede periode in Sliedrecht, een tijd die ik niet had willen missen. Ondanks corona heb ik toch veel contact gehad met de inwoners. Mensen willen hun verhaal graag kwijt. Sliedrecht is een sociaal dorp en daarnaast hoort ook de ondernemersmentaliteit bij Sliedrecht. We hebben afgelopen jaar nagedacht over de koers voor Sliedrecht. voor 2030 en verder. Die ligt er nu en die vraagt nu om uitwerking. Die kan met gemeenschappelijke inzet. Ik heb de raadsvergadering altijd met plezier voorgezeten. Ik hoop dat de tijd ook weer gaat komen voor een drankje met een hapje achteraf”, aldus Van der Borg. Hij bedankte voor de samenwerking en cadeaus.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld