Gemeenteraad samen voor oordeelsvormende vergadering in De Lockhorst

SLIEDRECHT – Leden van de Sliedrechtse gemeenteraad vergaderen dinsdag 21 juni 2022 in de tijdelijke raadzaal in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. Het is een oordeelsvormende vergadering, die openbaar is en om 19.30 uur begint.

Een bijeenkomst is in de tijdelijke raadzaal van de gemeente Sliedrecht. (Schermfoto video gemeente Sliedrecht)

Op de agenda staat onder meer de 1e Tussenrapportage 2022, het Programma Ruimtelijke Vernieuwing 2022 – 2023 en kiezen voor geothermie. Tijdens de vergadering zijn er enkele burgerraadsleden, die hun maidenspeech houden. Ze spreken voor de eerste keer in de gemeenteraad en mogen niet worden onderbroken. De vergadering is online rechtstreeks te volgen.

3 gedachten over “Gemeenteraad samen voor oordeelsvormende vergadering in De Lockhorst”

  1. Meneer De Lange, helemaal gelijk. Blijkbaar heeft de spellingcorrectie het niet helemaal goed gedaan en van “maiden” “maaiden” gemaakt, dat was niet de bedoeling. Want dan toch wel weer -onbedoeld- grappig is, dat in het Sliedrechtse dialect “meiden” als “maaider” of “maaide” / “maaiden” wordt vertaald. En ja – en nog een keer gelijk – die ene letter verschil in mijn achternaam maakt heel wat uit, want dan gaat het nl. over mijn zus, die haar beide armen kwijt is. Dat is mijn geëikte grap tegen mensen, die menen dat ik die woordspeling voor het eerst hoor.

  2. Sorry meneer Venis maar het voorbeeld dat je gebruikt vind ik behoorlijk plat. Waarom zou je bij ‘maaidenspeech’ / ‘maidenspeech’ aan het onderwerp ‘sex’ denken? Ik ga toch ook niet doordenken bij uw naam en door een letterwisseling er iets anders van maken? Ik zie de link niet en eerlijk gezegd zit ik op dit soort voorbeelden niet te wachten.

  3. “Maaidenspeech” ….
    Er worden in de politiek vaak termen gebruikt, die lang niet voor iedereen duidelijk zijn. Een “maaidenspeech” is niet het verhaaltje dat een maagd aan haar ouders vertelt om hen te overtuigen dat hij/zij nog geen sex heeft gehad (of juist wel). Een “maaidenspeech” is de eerste keer dat een (burger)raadslid in een adviesvergadering of raadsvergadering het woord voert. En om er voor te zorgen dat hij/zij niet al te nerveus wordt, mogen anderen hem/haar niet interrumperen (= onderbreken).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld