Gemeente wil samen met bedrijfsleven maritieme sector versterken

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht zegt samen met het bedrijfsleven te werken aan het verder versterken van de maritieme sector. “Daarvoor is het ook belangrijk dat de sector zichtbaar is bij andere bedrijven, de Sliedrechtse samenleving en buiten de regio”, stelt de gemeente Sliedrecht. 

Wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Economie. (Foto gemeente Sliedrecht)

Sliedrecht is de bakermat van de baggerindustrie. De gemeente spreekt van een ‘ondernemend en betrokken baggerdorp.’ Samen met hun partner DEAL heeft de gemeente Sliedrecht vijf thema’s in beeld gebracht, die samen moeten laten zien waar de Sliedrechtse maritieme sector voor staat, te weten baggeren, installatie en elektrotechniek, scheepsequipment, maritieme producten en binnenvaart. 

Tekst gaat verder onder video.
Met vijf video’s brengt de gemeente de komende tijd de innovatieve maritieme sector in Sliedrecht beeld. (Video gemeente Sliedrecht)

 

“Waar Sliedrecht vroeger langs de Merwede een keten aan scheepswerven had, bestaat die maritieme sector inmiddels uit allerlei andere soorten bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal bezig met innovatie, duurzaamheid en de toekomst”, zegt wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Economie, “Zo is Sliedrecht als dorp en als economie nog steeds een belangrijke vestigingsplaats voor wereldwijde maritieme spelers. Tal van Sliedrechters en mensen uit de regio verdienen hier hun brood en werken hier aan projecten bij of op het water.” In 2021 werden een nieuwe Economische Visie en nieuwe Omgevingsvisie vastgesteld. Deze documenten verwijzen allebei naar de maritieme sector van het Sliedrechtse verleden, heden en toekomst. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld