Gemeente wil horeca en verenigingen helpen met ontvangen rijkscoronageld

SLIEDRECHT – Het kabinet heeft besloten de veiligheidsregio’s een specifieke uitkering te verstrekken voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het coronatoegangsbewijs op locaties waar dat nodig is. Deze bijdrage heeft tot doel de naleving van de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en te vergemakkelijken. Sliedrecht krijgt een bedrag van € 65.913,–. “Het college wil dit bedrag volledig ten goede laten komen aan onze horecaondernemers en verenigingen”, schrijft burgemeester Jan de Vries (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid in een College Informatiebrief (CIb) aan de gemeenteraad. Er kan een aanvraag worden gedaan.

“Met daarnaast voorlichting en advies ondersteunen wij zo de horecaondernemers en verenigingen en bevorderen wij zo de naleving van de coronamaatregelen”, stelt burgemeester De Vries. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor vergoeding komen volgens het college de kosten in aanmerking die samenhangen met de ondersteuning bij of nabij voorzieningen die op grond van die Tijdelijke regeling verplicht zijn om de coronatoegangsbewijzen te controleren. De Vries in de CIb: “De bijdrage vergoedt kosten voor de inzet van werknemers en arbeidskrachten die coronatoegangsbewijzen controleren of de controle van coronatoegangsbewijzen bevorderen en vergemakkelijken. Te denken valt aan de inzet van gastheren, -vrouwen of beveiligers. Ten behoeve van de ondersteuning ondernemers en verenigingen in Sliedrecht heeft ons college de regeling controle coronatoegangsbewijs gemeente Sliedrecht vastgesteld. Met deze regeling bieden we ondernemers en verenigingen de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze een aanvraag in te dienen voor financiële ondersteuning ten behoeve van de controle van het CBT.” Deze regeling loopt tot en met 31 december 2021. Wanneer de maatregelen dat nodig maken en het budget dat mogelijk maakt kan het college besluiten de regeling te verlengen.

1 gedachte over “Gemeente wil horeca en verenigingen helpen met ontvangen rijkscoronageld”

  1. Beste burgermeester,
    Wat moeten wij hierop zeggen. Het is duidelijk dat u aangesteld bent om de regels van de overheid goed te volgen en mee moet doen aan een uitsluitingsbeleid. Maar het is Sliedrecht en niet de grote stad. Een beschaafd volk waar een enkeling zich in het openbaar boos maakt. Laat ik dat dan maar zijn. Hoe is het mogelijk dat u geld beschikbaar stelt om kinderen te controleren op het naleven van ouders die zich om wat voor reden dan ook niet hebben laten vaccineren, om die te weigeren bij een sportvereniging. Waar is uw gezonde verstand gebleven? De besmettingen zijn niet veroorzaakt bij de verenigingen want elk ziek kind werd uit voorzorg al thuis gehouden. Dat was toch al een mooie regel? Het maakt me bezorgd als ik hoor dat een moeder niet naar haar voetballende zoon mag kijken en dat u als burgermeester dit beleid ondersteunt omdat het van de overheid moet. Een vader mag zijn kind niet zien zwemmen en binnen afdrogen. Ouders mogen niet meer met hun peuter gymmen en de volleybal mag niet aangemoedigd worden door ongevaccineerden om besmettingen tegen te gaan?
    Waarom stelt niemand u deze vragen ? Althans wij als burgers horen die niet.
    Dan vraag ik het maar. Waarom doet u hieraan mee?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld