Gemeente wijst te laat op zomerevenement met aanvraag vergunningplicht

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht wijst organisatoren pas nu, eind juni 2022, op het aanvragen van een vergunning van grote evenementen, waarvoor een vergunningplicht geldt. Als je als organisator daar niet tijdig aan hebt gedacht, dan ben je nu te laat. Wie nu een verzoek indient bij de lokale overheid moet rekening houden met een behandeling tot acht weken. 

Een groter evenement is vergunningplichtig. Of zoals hier met een springkussen in de straat. 

Voor kleinere evenementen ligt het iets makkelijker. Een evenement is meldingsplichtig als er maximaal 75 mensen komen, het gehouden wordt op wegen met een maximum snelheid van 30 km/uur en slechts kleine objecten worden geplaatst met een maximum van 15 m2. Een melding moet tien werkdagen voorafgaand aan het evenement gedaan worden. Vergeet de plattegrond niet bij jouw meldingsformulier te doen.

Veiligheidsplan
Een groter evenement is vergunningplichtig. Of zoals hier met een springkussen in de straat. Een aanvraag moet voorzien zijn van een veiligheidsplan en een plattegrond en als er een grote tent wordt geplaatst, zijn ook de gegevens van de tent nodig. De procedure neemt voor de gemeente acht weken in beslag. Dan is in dit geval de zomer al voorbij.

Aanvragen
De formulieren voor een aanvraag staan op de gemeentelijke website. Meldingen en aanvragen kan je per reguliere post en ondertekend indienen, maar ook per e-mail naar: [email protected] 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld